Beytüşşebap'ta şiddetli çatışma

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki Küçük Kato Dağı'nda bulunan 2 güvenlik üs bölgesine, PKK'liler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Üs bölgesinde bulunan askerlerin de karşılık vermesiyle birlikte çıkan ve 1.5 saat süren çatışmada, ölü ya da yaralı konusunda herhangi bir bilgi alınamadı.

Yayınlanma: 16.08.2011 - 12:05
Abone Ol google-news

Beytüşşebap İlçe merkezinin bulunduğu Küçük Kato Dağı eteklerinin hakim noktalarında konuşlu bulunan 2 askeri üs bölgesi, dün akşam saat 20.00'da kalabalık bir PKK'li grubunun silahlı saldırısına uğradı. Üs bölgesinde bulunan askerlerin de karşılık vermesi sonucu çıkan çatışma 1.5 saat sürdü. Havadan helikopterler tarafından yoğun bombardıman altına alındığı PKK'lilerin bulunduğu bölgeye, İlçe Jandarma Komutanlığı ile Komando Tabur Komutanlığı'ndan da top atışı yapıldı.

Zaman zaman ilçe merkezine de sızmaların yaşandığı belirtilen çatışma sırasında, BDP'li Belediye Başkanı Yusuf Temel'in evine de 4 kurşunun isabet ettiği ileri sürüldü.

Çatışma sırasında yoğun ateş altında kalan PKK'liler amaçlarına ulaşmadan dağlık alandan Irak sınırına doğru kaçtı. Güvenlik güçleri, kaçan PKK'lilerin yakalanması amacıyla bölgede takip operasyonu başlattı. Eğitimli birliklerin kaçan PKK'lileri takibe aldığı ve zaman zaman silah seslerinin duyulduğu öğrenilirken, Kobra helikopterleri de PKK'lilerin kaçış güzergahlarını yoğun bombardıman altına aldığı bilgisi alındı.

Çatışmada, ölü ya da yaralı konusunda herhangi bir bilgi alınamadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler