BİFO sezonu Thomas Hampson ile kapatıyor

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) sezonun son konserini Perşembe günü saat 20.00'de Lütfi Kırdar UKSS'de Sascha Goetzel yönetiminde verecek. Konserin solisti ünlü bariton Thomas Hampson.

Yayınlanma: 19.05.2013 - 20:32
Abone Ol google-news

BİFO konserde Wagner Tannhäuser Uvertürü ile başlayacak konserde Mahler, Verdi, Massenet, Gounod’un eserlerini seslendirilecek.

BİFO, 2012-2013 konser sezonunu dünyanın en ünlü opera sanatçılarından biri olan, geçtiğimiz sezon San Fransisco, Zürih ve New York Metropolitan operalarında özellikle Mathis der Maler ve Macbeth ile büyük övgü alan Thomas Hampson ile kapatıyor.

Sanatçı, ABD ve Avrupa’da hem Wagner ve Verdi gibi dev opera bestecilerinin başyapıtlarında rol alıyor hem de kendisi için bestelenmiş yapıtları seslendirmeye devam ediyor. Başta Leonard Bernstein olmak üzere Alan Gilbert, Mariss Jansons, Philippe Jordan gibi şeflerle birlikte çalışmış olan sanatçı aynı zamanda Heidelberger Frühling Müzik Festivali’nin sanat yönetmenliğini üstlenerek genç sanatçıların yetişmesine de katkıda bulunuyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler