BİFO’nun konserine ilgi büyüktü

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), biletleri çok önce tükenen, 2020 Yeni Yıl Konseri’ni ünlü Romen soprano Angela Gheorghiu ile önceki akşam Lütfi Kırdar’da verdi.

Yayınlanma: 11.01.2020 - 17:11
Abone Ol google-news

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), biletleri çok önce tükenen, 2020 Yeni Yıl Konseri’ni ünlü Romen soprano Angela Gheorghiu ile önceki akşam Lütfi Kırdar’da verdi.

Seattle Senfoni Orkestrası sanat yönetmeni ve şefi Ludovic Morlot yönetimindeki orkestra G. Verdi, F. Ciléa, P. Mascagni, G. Puccini, A. Catalani, G. Bizet, C. Saint-Saens, A. Pann, F. Tüzün ve E. de Curtis’in eserlerini seslendirdi.

Metropolitan, Royal Opera House, La Scala, Viyana Devlet Operası gibi dünyanın en önemli opera sahnelerinde oynadığı başrollerle, Tosca’nın beyazperde için çekilen versiyonuyla tanınmış olan ünlü soprano Gheorghiu, Ciléa, Puccini, Catalani, Bizet, Pann ve  De Curtis’ten birer arya seslendirdi. Diva, güçlü sahnesi ve eserlere hakimiyetiyle salonu dolduran seyirciden her aryada büyük alkış aldı. Sanatçı bu ilgiyi program bitiminde söylediği Puccini’nin “O mio babbino caro” ve A. Lara’nın “Granada” şarkıları ile yanıtladı.

Seyircinin sıcak ilgisine rağmen Diva’nın medya ve sosyal medya konusunda gerginliği konser sonrasında da sürdü. Son derece mütevazi ve sempatik olan şef Morlot ise çok rahattı, BİFO için, “Bu orkestrayı seviyorum. O kadar canlı, o kadar gülümseyen yüzler ki, bu harika grupla burada olmak gerçek bir zevk” sözleriyle duygularını dile getirdi.

İlk kez yönettiği Ferit Tüzün “Esintiler” için de, “Orkestranın seçimiydi. Programa folklorik küçük bir parça eklemek istemiştik. Ben de orkestraya sordum onlar önerdi. Çok iyi bir eser. Besteci hakkında pek bilgim yoktu, sanırım erken vefat etmiş. Benim için harika bir keşif oldu.” diyerek eserin çok ilgisini çektiğini anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler