Bilim insanları, cinsel etkileşimin nedenlerini açıkladı

Bilim insanları, insanların belirli kişilere cinsel açıdan ilgi duymasındaki nedenleri açıkladı. Araştırmaya göre, bu çekim çoğu zaman bilinç dışı bir şekilde oluşuyor. Bu bilinç dışı şekilde oluşan çekimde ise en büyük etken koku.

Yayınlanma: 09.10.2017 - 19:06
Abone Ol google-news

Sputnik'in Psychology Today dergisinde yayımlanan bir makaleden aktardığına göre, diğer cinsten belirli birine karşı cinsel ilgi duyulmasıyla ilgili kararın daha çok bilinç dışı bir şekilde alındığı belirtildi.

Bu etkenler arasında sağlıklı genlerin işareti olan vücut ve yüz simetrisi, benzer kişilikler, büyüdüğü çevredekilere benzememek, genetik farklılık yer aldı.

Araştırmada, partnerlerin birbirini daha çok koku ile seçtiği öğrenildi. Katılımcı kadınlar, tişört koklama deneyinde bilinç dışı bir şekilde en simetrik yüz hatlarına sahip erkeklerin tişörtlerini seçti.

TÜKÜRÜĞÜN KİMYASAL İÇERİĞİ DE ÖNEMLİ

Partner seçimindeki bir başka etken de tükürüğün kimyasal içeriği oldu. Ağızdaki alıcılar sayesinde tükürükte yer alan ve beyne ulaşan doku uyumları test ediliyor. Beyin de partnerinin bağışıklık sisteminin kendisininkinden ne kadar farklı olduğunu anlıyor. Bağışıklık sistemindeki bu farklılıklar da hastalıklara daha dayanıklı ideal çocuğa götürdüğü için, bu beyin testleri üzerinden partner seçiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler