Bilim Kurulu Üyesi Özlü, yeni tedbirleri yorumladı
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, yeni tedbirlerle ilgili yaptığı açıklamada "Önümüzdeki 10-14 günden itibaren olumlu yansımalarını görebileceğimizi umut ediyorum" dedi.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan yeni tedbirlerin bir bölümü cumartesi saat 20.00 itibariyle uygulanmaya başlanacak. Bu tedbirleri değerlendiren Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
"OLUMLU YANSIMALARINI GÖRECEĞİZ"
Önümüzdeki 10-14 günden itibaren yeni tedbirlerin olumlu yansımalarının görülebileceğini umut ettiğini aktaran Özlü, şunları belirtti:
-Bilim Kurulunca alınan tavsiye kararları doğrultusunda uygulamaya konulan yeni tedbirlerin “etkili olup olmayacağı ve etkilerinin ne zaman görüleceği” soruluyor. Önümüzdeki 10-14 günden itibaren olumlu yansımalarını görebileceğimizi umut ediyorum.
"30 MİLYON KİŞİNİN HAREKETLİLİĞİ AZALACAK"
-Yeni tedbirler, insan hareketliliğini önemli ölçüde azaltarak bulaşmaları önleyecektir. Örneğin 20 yaş altı ve 65 yaş üstüne getirilen sokağa çıkma kısıtlaması ile okullarla ilgili karar, yaklaşık 30 milyon insanın hareketliliğini azaltacaktır.
-Sinema salonları, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetlerinin yasaklanması buralardaki bulaşmaları tamamen durduracaktır.
KARŞILAŞMA AZALACAK
-Hafta sonları akşam 20.00 ile sabah 10.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması ile alışveriş merkezleri, market, berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin çalışma saatlerinin sınırlandırılması da karşılaşmayı azaltacaktır.
-Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerlerinin, sadece paket servis ve gel-al hizmeti verecek da özellikle bu alanlarda ortaya çıkan bulaşmaları önleyecektir.
-Spor müsabakalarının seyircisiz oynanması ile düğün, nikah törenleriyle ilgili uygulamalar da sürece olumlu katkı verecektir.
-Hepimiz kalabalıklardan uzak durup, hane halkımızla evde kalarak; dostlarımızla evlerde bir araya gelmekten, birlikte yiyip içmekten kaçınarak; maske, mesafe ve hijyene dikkat ederek, bu sürece destek olmalıyız.
En Çok Okunan Haberler
-
KONDA'dan seçim anketi: MHP'ye şok!
-
'Hangi önceliğe göre aşı oldunuz?' sorusuna tuhaf yanıt
-
AKP'li isimlerden skandal aşı sohbeti
-
Reklam gelirleri kesilen Sabah'ta yeni gelişme!
-
Kılıçdaroğlu'ndan yeni 'aşı' açıklaması
-
TTB, Covid-19 aşılarının etkinlik oranlarını açıkladı
-
Randevu var aşı yok
-
Facebook Türkiye Direktörü'nden WhatsApp açıklaması
-
CHP'li vekil Emir'den Erdoğan'a kritik 'aşı' sorusu
-
Koronavirüs salgınının başladığı Çin başa döndü
Video Haberler
-
2 farklı aşı vurulmaya gerek var mı? sorusuna yanıt
-
Kasabın anlattıkları Durum gerçekten vahim dedirtti
-
HES kodu açıklaması: Katılım istenilen oranda değil
-
Sinovac aşısının etkinlik oranına ilişkin açıklama
-
TRT Spor spikerinin sorusu sosyal medya gündem oldu
-
Eğlence programına köylünün dertleri damga vurdu
-
İstanbullular dikkat! Tanınan süre bugün doluyor
-
Silahlı kavganın görüntüsü ortaya çıktı: 1 ölü
-
İstanbullular kara hazırlıksız yakalandı
-
'Dünyada en ucuz soğan Türkiye’de ama satılmıyor'
En Çok Okunan Haberler
-
KONDA'dan seçim anketi: MHP'ye şok!
-
'Hangi önceliğe göre aşı oldunuz?' sorusuna tuhaf yanıt
-
AKP'li isimlerden skandal aşı sohbeti
-
Reklam gelirleri kesilen Sabah'ta yeni gelişme!
-
Kılıçdaroğlu'ndan yeni 'aşı' açıklaması
-
TTB, Covid-19 aşılarının etkinlik oranlarını açıkladı
-
Randevu var aşı yok
-
Facebook Türkiye Direktörü'nden WhatsApp açıklaması
-
CHP'li vekil Emir'den Erdoğan'a kritik 'aşı' sorusu
-
Koronavirüs salgınının başladığı Çin başa döndü