Bill kasırgası ABD ve Kanada'yı vurdu

Atlas Okyanusu'nun kuzeybatısında etkili olan Bill kasırgası, ABD'de biri çocuk iki kişinin ölümüne yol açtı. Şiddetli fırtına ve yağmur yüzünden, Kanada'nın doğusunda da on binlerce kişi elektriksiz kaldı. Öte yandan Miami'deki ABD Ulusal Kasırga Merkezinin verdiği bilgiye göre Bill, Terre-Neuve adasından geçtikten sonra tropikal kasırga özelliğini kaybetti.

Yayınlanma: 24.08.2009 - 06:28
Abone Ol google-news

Atlas Okyanusu'nun kuzeybatısında oluşan Bill kasırgası, ABD'de iki kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olurken, Kanada'nın doğusunda da günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Kasırganın ABD'nin kuzeydoğusundaki Maine eyaletinden geçişi sırasında oluşan dalgalar, 7 yaşında bir kızın ölümüne yol açtı.

Sahil muhafaza yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Acadia milli parkında bir falezden kasırganın oluşturduğu dalgaları ve sörfçüleri izlemekte olan binlerce turistin arasında bulunan küçük kız ve 20 civarında kişiyi kuvvetli bir dalga kaptı.

3 kişinin kaybolduğunun açıklanmasının ardından bir helikopter, bir uçak ve bir tekneyle arama çalışmalarına başlayan ilk yardım ekipleri akşam saatlerinde tüm kayıp turistleri sağ salim bulurken, küçük kızın hastaneye kaldırıldığı sırada hayatını kaybettiği bildirildi.
Dalgaların kaptığı ve vücutlarında çeşitli kırıklar ile yaralanmalar bulunan 9 kişi de hastaneye kaldırıldı.

Kasırga, Florida eyaletinde de 54 yaşında bir kişinin ölümüne yol açtı. Ünlü Smyrna plajında yüzmekteyken dev dalgaların kıyıya fırlattığı Angel Rosa isimli Amerikalı, hastanede hayatını kaybetti. Dev dalgalar, çok sayıda kişinin de yaralanmasına neden oldu.

 

Tropikal özelliğini kaybetti

ABD Ulusal Kasırga Merkezi kasırganın Terre-Neuve'deki Race burnunun kuzeydoğusunda hızı saatte 110 kilometreye varan rüzgara yol açtığını açıkladı.

Hızı saatte 119 kilometreyi bulan rüzgara yol açabilen fırtına, kasırga olarak tanımlanıyor. Kasırganın gücü karaya ulaştığında azalıyor.

Merkez, Bill'in artık tropikal bir kasırga olmasa bile Atlantik Okyanusu'nun kuzeyinde bir veya iki gün süreyle geniş bir alanda tropikal etkisini sürdüreceğini ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler