BİMER'e başvuran vatandaşa Belediye'den cevap: Yalancısın

Atık tesisiyle ilgili Başbakanlık İleşitim Merkezi üzerinden şikâyette bulunan yurttaşa verilen yazılı yanıtın dili şaşırttı.

Yayınlanma: 30.07.2017 - 21:28
Abone Ol google-news

Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Hüyüklü köyünde yaşayan V. Ö., köylerine 7 kilometre uzaklıktaki Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Katı Atık Tesisi’nin yeterli muhafaza, kontrol ve ilaçlama yapılamadığından insan sağlığını çok ciddi derece tehdit ettiği, çok kötü ve pis koku yaydığı gerekçesiyle BİMER’e şikâyet başvurusu yaptı. T.C Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) aracılığıyla Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşler Daire Başkanlığı tarafından V.Ö.’ye gönderilen cevap yazısında ise “Koku dışında söylediğin her şey yalandır” cevabı verildi.

Cevap karşısında şok yaşadığını belirten V. Ö., karşılaştığı durumun devlet ciddiyetine yakışmadığını söyledi. Kendisi ile alay edilircesine verilen cevabın masa başında yazılıp gönderildiğine inandığını söyleyen V.Ö, şöyle dedi: “Keşke gelip yerinde inceleselerdi. Bölgedeki bütün köyler zor durumda. Bu şekilde bir ciddiyetsizlik olmaz. Bana verilen cevap Başbakanlık üzerinden geldiği için, adeta Başbakan adına verilen cevaptaki bu ifadelerin hiçbiri resmi kuruma yakışmıyor. Bir kurum ve bir olay üzerinde en doğal hakkım olan şikâyetime verilen cevabın bu olmaması gerektiğini düşünüyorum.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler