Bir devir resmen kapanıyor... Bayern'e İtalyan hoca

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih, teknik direktör Pep Guardiola'nın sezon sonunda takımdan ayrılacağını ve yerine Carlo Ancelotti'nin geleceğini açıkladı.

Yayınlanma: 20.12.2015 - 15:34
Abone Ol google-news

Sezon sonunda bitecek sözleşmesini uzatıp uzatmayacağı uzun süredir gündemi meşgul eden ve ismi, İngiltere'nin Manchester City, Manchester United, Chelsea ve Arsenal takımlarıyla anılan İspanyol teknik direktör Guardiola, Bayern Münih'ten ayrılmaya karar verdi.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, 44 yaşındaki Guardiola'nın kesin kararını vermesinin ardından son olarak 2013-2015 döneminde Real Madrid'i çalıştıran İtalyan teknik adam Carlo Ancelotti ile anlaşmaya varıldı. 56 yaşındaki Ancelotti ile 1 Haziran 2016'dan itibaren geçerli olmak üzere 3 yıllığına anlaşıldığı ifade edildi.

Bayern Münih Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenigge, sezon sonunda görevini Ancelotti'ye devredecek Guardiola hakkında "2013'ten bu yana kulübümüze yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz" yorumunda bulundu.

Guardiola'nın, takımdan ayrılana kadar başarılar elde etmeye devam edeceğini belirten Rummenigge, yeni teknik direktör Ancelotti'ye ilişkin ise şunları kaydetti:

"Carlo, UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını 3 kez kazanmış, sakin ve yıldızlarla başa çıkabilmeyi başaran uzman biri. Aradığımızı bulduk. İş birliği için mutluyuz."

Ancelotti de Bayern Münih'i çalıştıracağı için şeref duyduğunu ifade etti.

Guardiola'nın, 2013 yazında başına geçtiği Alman kulübü ile bir UEFA Süper Kupa, bir FIFA Kulüpler Dünya Kupası, iki Bundesliga ve bir Almanya Kupası şampiyonluğu bulunuyor.

Kariyerinde ülkesinin Reggiana, Parma, Juventus, Milan, İngiltere'nin Chelsea, Fransa'nın Paris Saint-Germain ve İspanya'nın Real Madrid takımlarını çalıştıran Ancelotti, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Süper Kupa'da üçer kez şampiyonluğa ulaştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler