Bir müdahale sinyali daha

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Başkanı Yukiye Amano, Suriye'de İsrail uçakları tarafından beş sene önce vurulan hedefin, gizlice inşa edilmiş bir nükleer reaktör olduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 28.04.2011 - 16:48
Abone Ol google-news

ABD ve İngiltere'nin yurttaşlarını ülkeden çekmesinin ardından bugün de Birleşmiş Milletler’den çarpıcı bir iddia geldi.


Kurumun nükleer enerji sekreteri Yukiya Amano, Suriye’nin gizli olarak nükleer reaktör inşa etmeye çalıştığını iddia etti.

UAEK Başkanı Amano, Paris'te yaptığı basın toplantısında, Associated Press muhabirinin sorusu üzerine, "İsrail tarafından tahrip edilen tesis inşa halindeki bir nükleer reaktördü" dedi.

UAEK'in daha önceki açıklamalarında tesisin bir nükleer santral olabileceği ima edilmişti. Kurumun daha önce bu konuda kullandığı dil daha ihtiyatlıydı.

Amano, Şubat ayındaki bir raporda, bombalanan yerin özelliklerinin "nükleer reaktör tesislerindekine benzerlik gösterdiğini" söylemekle yetinmişti.

İsrail, tesisi bombaladığını hiçbir zaman açıkça kabul etmedi.

2008 yılında Suriye Atom Enerjisi Kurumu’nun vurulan tesisi ziyaretini engellemişti. BM, Irak'a müdahale edilmeden önce ise Saddam'ın kimyasal silahı olduğunu iddia etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler