Bir şehit daha

Şırnak'ın Uludere ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada bir uzman çavuş şehit oldu.

Yayınlanma: 16.06.2010 - 06:39
Abone Ol google-news

Irak sınırı kesiminde gece saatlerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada bir uzman çavuş şehit oldu.

Bölgede başlatılan geniş çaplı operasyonların sürdüğü bildirildi.

 

1 yıllık evliydi

Saat 00.20 sularında Şırnak Uludere Gülyazı köyü Karaçallı üst bölgesinden bir terörist grubun Irak'tan yurda giriş yaptığının fark edilmesi üzerine düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan piyade uzman çavuş Mehmet Tez'in (24) Yozgat'ın Yerköy ilçesinde ikamet eden yakınlarına İl Jandarma Komutanlığında görevli Binbaşı Süleyman Gürz, diğer rütbeli personelle haber verdi.

Yerköy ilçesinin Belkavak köyündeki tarım alanlarında çalışmak üzere giden şehit Mehmet Tez'in babası Rasim Tez, oğlunu yaklaşık bir yıl önce evlendirdiğini, görevli olarak Şırnak'a gittiğini belirterek, ''Bu kan ne zaman duracak'' dedi.

Fenalık geçiren Anne Fatma Tez, ablası Sultan Tez, ninesi Ayşe Tez'e sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehit Mehmet Tez'in yakınları, jandarma tarafından köyden alınarak Yerköy ilçesindeki evlerine getirildi. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

 

3 terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak'ın Uludere ilçesinde çıkan çatışmada, 3 terörist etkisiz hale getirildi. Edinilen bilgiye göre, gece, Uludere'de sınır hattında görev yapan askeri birliklere Irak tarafından üç ayrı noktadan ağır silahlarla kalabalık bir grup PKK'li terörist tarafından ateş açılması üzerine çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre üç terörist etkisiz hale getirildi.

Yetkililer, bölgede yapılan gözetleme sonucunda çok sayıda ölü ve yaralı PKK'li teröristin Irak'ın iç kısımlarına kaçırıldığının belirlendiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler