Bir süre önce vurulan gazeteci Ali Tarakçı'dan manidar Necmi Kadıoğlu mesajı

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun istifa etmesinin ardından geçtiğimiz günlerde vurulan Gazeteci Ali Tarakçı Twitter hesabından manidar bir paylaşım yaptı.

Yayınlanma: 15.12.2017 - 13:02
Abone Ol google-news

AKP'li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu görevinden istifa etti. Esenyurt Belediyesi'nden yapılan açıklamada Necmi Kadıoğlu'nun kendi istiğiyle istifa ettiği belirtildi. Kadıoğlu'nun istifasında sağlık durumunu gerekçe gösterdiği kaydedildi.

AKP'li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu istifa etti

Akit TV yorumcusu Ali Tarakçı'ya silahlı saldırı

 MANİDAR PAYLAŞIM

Kadıoğlu'nun istifasının ardından 20 Kasım 2017 günü Esenyurt Cumhuriyet Caddesi'nde silahlı saldırıya uğrayan Gazeteci Ali Tarakçı, istifa haberini Twitter hesabından "Adalet... herşey ortaya çıksın.. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu görevinden istifa etti" notu ile paylaştı.

 SALDIRGAN BELEDİYEYE GİTTİ İDDİASI

Ali Tarakçı'yı vuran Veysel Kızılkula'nın saldırının ardından Esenyurt Belediyesi'ne gittiği iddia edilmişti. Veysel Kızılkula'nın, olayı gerçekleştirdiği gece evinde misafir olduğu Gökmen S. ifadesinde tetikçi Kızılkula'yı bir gece evinde misafir ettiğini, sohbet esnasında kendisine,"Bu sabah birisini vurdum" itirafını yaptığını, aynı gece saat 22:00 sularında, birlikte geldiği 38-40 yaşlarındaki kilolu birisiyle belediyeye gittiğini, tetikçinin, "İşim var, belediyeye gideceğim" dediğini aktarmıştı.

 TARAKÇI 'KAMERALAR İNCELENSİN' DEMİŞTİ

İfade tutanağındaki bu önemli detayı değerlendiren Ali Tarakcı ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Emniyet güçlerine verdiğim ifadede, özellikle C.A. adlı bir şahıstan şüphelendiğimi, o şahsın, Esenyurt Belediyesi ile çıkara dayalı ilişkileri olduğunu belirttim. Çünkü, bana bir saldırı yapılacağını daha önceden ihbar eden kişiler bu şahsın adını vermişti. Savcının, adını verdiğim kişinin bu zaman değin ifadesini almamasını da büyük bir eksiklik olarak görüyorum. Polise bilgi paylaşımında bulunan Gökmen S.'nin, tetikçinin yakın arkadaşı olması, saldırıyla ilgili özel bilgilere ulaşması ve beni vuran Veysel Kızılkula'nın, kendisine, 'İşim var belediyeye gideceğim' itirafında bulunması bence çok önemli bir ipucudur" demişti.

 Tarakcı, saldırının aydınlatılmasında polise, savcılığa önemli bir görev düştüğünü belirttikten sonra, "Saldıranların yakalanması yetmez. Olayın ardındaki azmettiriciler de mutlaka ortaya çıkarılmalıdır. Bu aşamada en azından Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'ndan o geceye ait kamera görüntülerini ortaya çıkarmasını, akabindeyse resmi makamlara veya tarafıma iletmesini bekliyorum" diye konuşmuştu.

 HASTANEDE ZİYART ETMİŞTİ

Kadıoğlu silahlı saldırının ardından AKİT TV'de de program yapan Ali Tarakçı'uı hastanede ziyaret etmişti.

 CHP 'ATAŞEHİR'İ BIRAK ESENYURT'A BAK' DEMİŞTİ

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yi görevden alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösteren CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, özellikle imar planlarına ve yönetmeliklere aykırı inşaatlar ile gökyüzünün görünmediği beton bir şehre dönen Esenyurt'un AKP'li yönetiminin mercek altına alınması gerektiğini vurgulayarak, “Defalarca yapılan şikayetler üzerine gerek İçişleri Bakanlığı gerekse İstanbul Valiliği'nden müfettişlerin inceleme yaptığını biliyoruz. Ancak Belediye başkanı Necmi Kadıoğlu, cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın İBB başkanlığı döneminde İştirakler Daire Başkanı olarak görev yaptı. Uzun süre birlikte çalıştılar. Vatandaşlar, bu yakın çalışma arkadaşlığı nedeniyle her türlü teftişin etkisiz kalacağını düşünüyor. Bu nedenle İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, bazı soruşturmalar nedeniyle İstanbul'da başka bir belediye başkanını görevinden uzaklaştırdığı bugünlerde mercekleri biraz da Esenyurt ilçesine çevirmeli. Sadece Esenyurt değil imar ile ilgili şikayetlerin ayyuka çıktığı bir çok AKP'li belediye var. Hukukun, adaletin hedef ve gayesi eşitliği sağlamak olmalıdır. Bakan Soylu'yu adaletli davranmaya çağırıyoruz” demişti.

Saldırganlar Gazeteci Ali Tarakçı'yı izlemiş.. Üçüncü saldırgan da yakalandı.. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler