"Bir yolsuzluk, yamukluk mu var?"

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Cumhurbaşkanı Gül ve eşinin istekleri doğrultusunda Dışişleri Konutunda tadilat yapıldığı ve "18 trilyon lira harcandığı, 900 bin liralık harcamanın belgesinin olmadığı ve eski eşyaların Deniz Feneri'ne bağışlandığı" yönündeki iddialarını yeniden gündeme getirdi.

Yayınlanma: 10.06.2009 - 13:49
Abone Ol google-news

Meclis Genel Kurulu'nda gündemdışı konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, soru önergelerine yanıt verilmediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün isteği üzerine Dışişleri Konutu'nda kapsamlı bir tadilat yapıldığını ve eski eşyaların değiştirildiği iddiasını Genel Kurul'da yineleyen Ersin, konuyla ilgili 2007 yılından bu yana 4 kez soru önergesini verdiğini, iki kez Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde bilgi istediğini ve yine basın toplantısıyla konuyu gündeme getirdiğini hatırlattı.

Kendisine gelen bilgilere göre tadilat için 18 trilyon lira harcandığı, 900 bin liralık harcamanın belgesinin olmadığı ve eski eşyaların da Deniz Feneri'ne bağışlandığını belirten Ersin "Denetleme yetkimi kullandım, bundan sonra ne yapmalıyım?" diye sordu.

Ersin, "Bir yolsuzluk, yamukluk mu var? 19 aydır neden cevap verilmiyor? Bu sefer de cevap verilmezse, basın toplantısı yapacağım, çok ağır konuşacağım ve ağır ifadeler de bulunacağım. Kendi yetkilerimi kimseye ezdirmem. Bu konu açıklığa kavuşuncaya kadar mücadelemi sürdürmeye kararlıyım" dedi.
 

Bakan Çiçek: Ben sanık değilim

Ersin'in gündemdışı konuşmasına yanıt veren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise milletvekillerinden gelen soru önergelerine en kısa sürede yanıt verdiklerini söyledi.

23'ncü dönemde bin 437 sözlü soru önergesinden yüzde 54'ünü yanıtladıklarını, 8 bin 312 yazılı soru önergesinden de yüzde 52'sine yanıt verildiğini kaydeden Bakan Çiçek, CHP'li bazı milletvekillerinin tepkisi üzerine "Ben sanık filan değilim; siz de hakim, savcı değilsiniz. bağırmanıza gerek yok" dedi.

Soru önergelerinde bazen sorun yaşandığını ifade eden Çiçek, Meclis'e saygılarından dolayı sıkıntı olabilecek soru önergelerini bile cevapladıklarını kaydetti.  Çiçek "Verilen cevaplar sizi tatmin ediyor ya da etmiyor, biz onu bilemeyiz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler