Bir zamanlar Vahşi Batı'da

Charles Portis'in öyküsünden sinemaya ikinci kez uyarlanan western, küçük bir kızın yetişkinliğe geçişini, masumiyetini yitirişini, yasa, dayanışma, öc, vicdan temalarını kara mizahla betimliyor.

Yayınlanma: 11.08.2011 - 21:01
Abone Ol google-news

1870’lerde Amerika’nın Vahşi Batısı’nda babası Frank Ross’u ondört yaşında yitiren zeki, yaşından önce olgunlaşmış Mattie Ross babasının katili Tom Chaney’i bulmak için Forth Smith kasabasına gider. Kasabada Chaney’i tutuklaması için deneyimli bir federal şerif arayan akıllı, güçlü Mattie babasının katilini bulmak için elinden geleni ardına koymaz. Genç kız iki altın için babasını acımasızca öldüren Chaney’den öcünü almaya kararlıdır.

Bir senatörü de vuran, başına yüklü bir ödül koyulan Chaney, Kızılderili topraklarına kaçmıştır. Senatörün ailesi Chaney için Teksaslı korucu Laboeuf’ü kiralamıştır. Mattie bir dönemin parlak federal şerifi tek gözlü, alkolik tetikçi J. Rooster Cogburn’la anlaşır.

Chaney’in izini sürerken Cogburn, Mattie ve Laboeuf karakterlerinin değişik yüzlerini keşfederler. Farklılıklarına karşın öc ve para onları bu serüvene sürükler.

İç Savaş öncesi Vahşi Batı’da geçen bu etkileyici öykü Coen kardeşlerin her zamanki zeki yaklaşımlarıyla, kara mizah içeren özgün anlatımlarıyla karşımızda.

Yönetmenlerin bu ilk western denemesinin Özel Bölümler’inde genç oyuncu Hailee Steinfeld sinemadaki ilk rolünü anlatıyor, set görüntüleri, yaratıcı ekiple söyleşiler, giysi tasarımları, Forth Smith kasabasını yaratmak, oyuncu seçimi yer alıyor.

Yabanıl karakterler ve vahşi topraklar Coen’lerin vizyonuyla bambaşka.

True Grit (İz Peşinde)

Yönetmenler: Joel Coen, Ethan Coen

Oyuncular: Jeff Bridges, Matt Damon, Hailee Steinfeld, Josh Brolin, Barry Pepper, J. K. Simmons/ 2010, 105 dakika, Tiglon.

Format: Dvd, Vcd, Blu-ray.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler