Biraya 'hafif' etiketi

Bira üreticileri, 1 Ocak 2013 tarihine kadar içeriğinde yüzde 3-6 oranında alkolün bulunduğu biralara göre enerjisi en az yüzde 30 oranında azaltılmış ürünlerin etiketine "hafif" veya eşdeğeri bir kelime yazabilecek. 1 Ocak 2013'e kadar uyum sağlayıncaya kadar; uyulması zorunlu oran yüzde 25 olarak uygulanacak.

Yayınlanma: 21.12.2011 - 09:16
Abone Ol google-news

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Türk Gıda Kodeksi Bira Tebliğinde Değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 7 Temmuz 2006 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Bira Tebliği'nin Ambalajlama, etiketleme ve işaretlemeyle ilgili düzenlemeler getiren 12. maddesinde değişikliğe gidildi.

Buna göre normal alkol ürün olarak tanımlanan biraya göre enerjisi en az yüzde 30 oranında azaltılmış düşük alkollü biralar etiket üzerinde 'hafif' veya eşdeğeri bir kelimeyle ifade edilebilecek. Daha önce biraya göre enerjisi en az yüzde 25 oranında azaltılmış düşük alkollü biralar etiket üzerinde "hafif" veya eşdeğeri bir kelimeyle ifade edilebiliyordu.

Gıda işletmecileri, yeni düzenlemeye göre 1 Ocak 2013 tarihine kadar uyması gerekecek.
Bu maddenin yürürlüğe girmesinden önce faaliyet göstermekte olan gıda işletmecileri, 1 Ocak 2013 tarihine kadar uyum sağlayıncaya kadar; uyulması zorunlu oran, yüzde 25 olarak uygulanacak. Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler