"Birçok NATO ülkesi Taliban'a para ödüyor"

Afganistan bir askeri yetkili, bu ülkede asker bulunduran birçok NATO ülkesinin Taliban'a askerleri öldürülmesin diye para ödediğini iddia etti.

Yayınlanma: 15.10.2009 - 14:13
Abone Ol google-news

Afganistan'da bir yetkili, Fransız Haber Ajansı'na (AFP) yaptığı açıklamada, Britanya ve ABD güçleri hariç, birçok NATO ülkesinin güçlerinin bu uygulamaya başvurduğunu söyledi.
Adını açıklamak istemeyen yetkili, "İtalyan güçlerinin Afganistan'ın başkenti Kabil'e yaklaşık 50 kilometre mesafedeki Sarubi bölgesinde, saldırıya uğramamak için Taliban'a para verdiklerini teyit edebilirim" dedi.

Aynı yetkili, "İtalyanların, ülkenin batısındaki Herat bölgesinde de aynı yönteme başvurdukları yönünde elimizde bilgi var" diye konuştu. Yetkili, "Askerleri Afganistan'ın taşra bölgelerinde konuşlandırılmış olan birçok NATO ülkesi, askerleri saldırıya uğramasın diye Taliban'a para ödüyorlar" dedi.

İngiltere'de yayımlanan Times gazetesi, "Afganistan'da geçen yıl 10 Fransız askerinin, İtalyan yetkililerin Taliban'a para ödemeyi kestikten sonra öldürüldüğünü" ileri sürmüştü.
İtalya ve Fransız hükümetleri ise Times gazetesinde çıkan haberi yalanlamışlardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler