BirGün yazarı Ergülen'n etkinliği iptal edildi

Şair ve BirGün Gazetesi yazarı Haydar Ergülen’in İzmir Atatürk Lisesi’ndeki etkinliği, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iptal edildi.

Yayınlanma: 28.11.2019 - 22:51
BirGün yazarı  Ergülen'n etkinliği iptal edildi
Abone Ol google-news

Etkinliğe katılmak üzere İstanbul’dan uçakla İzmir’e gelen Ergülen’e karar uçaktan indikten sonra bildirildi.

Ergülen, “Yıllardır ders kitaplarında adım geçiyor, beni okula almamaları ilginç oldu tabii. Çocuklarla elbette şiiri konuşacaktık ama TÜGVA’dan, ENSAR’dan da bahsedecektim. Gittiğim her yerde bu konuda konuşuyorum. Burada da konuşacaktım. Etkinliği engelleyerek belki bunu engellemiş oldular. Neden olarak da şikâyeti gösteriyorlar. Okul müdürü iki defa aranmış. İptal etmezseniz müfettiş göndeririz demişler” dedi. 

CHP'li BAKAN TBMM'YE TAŞIDI

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyu TBMM gündemine taşıdı, yaşananlarla ilgili tepki verdi: “Üç yıl önce Şükrü Erbaş İzmir’e gelmişti. O zaman da İlçe Emniyet, otelde düzenlenmesi planlanan etkinliğe Şükrü Erbaş’ın şiirlerini oturarak okuması halinde izin vereceğini, şiirlerini ayakta okursa müdahale edeceğini duyurmuştu. Bugün de ders kitaplarında eserleri olan, ülkemizin kıymetli edebiyatçılarından Haydar Ergülen’in etkinliği İl Milli Eğitim Müdürü tarafından engelleniyor. İzmir’i böyle bir saygısızlığa sahne edenleri kınıyorum. Tehditle talimatlarla özgür sanatı, şiiri ve fikir ifade özgürlüğünü zapturapt altına alanları kınıyorum. Haydar Ergülen’den kim neden rahatsız olur? Ya da Milli Eğitim Müdürü kimin ‘itibarını’ korumayı görev edinmiştir? Yoksa hukuk ve etik dışı davranışlarına rağmen nasıl hala o konumdadır? Kamuoyuna açıklanması gerekenler var… Ayrıca unutulmamalı ki eğitimcinin görevi; öğrencileri şiire, edebiyata, düşünmeye, sorgulamaya sevk edip, geleceğe hazırlamaktır! Kendinden olmayanı itme/sindirme operasyonlarını öğrencilere izletmek, gençleri koku ikliminin içine çekerek gelecek umutlarını yok etmek değildir! Nereye saldıracağını şaşırmış haldekilere cevabı Haydar Ergülen versin: ‘Hangi yalana inanacağını şaşırdıkça / yalnızca inanmaya inanıyor insan / ve hiçbir yalan kalmıyor sonunda / her şeyin gerçek olduğundan başka.’”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler