"Birinci vazifemi yerine getirdim!"

Danıştay'ın yürütmesini durdurduğu genelgeye ilişkin davayı açan Konyalı Alper Ayhan, "Türk gençliği her zaman vazife başında olacaktır. Çünkü bu bizim birinci vazifemizdir. Ben de birinci vazifemi yerine getirdim" dedi.

Yayınlanma: 28.04.2012 - 10:50
Abone Ol google-news

Danıştay 10. Dairesi'nin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının Ankara dışındaki illerde sadece okullarda öğrencilerle kutlanmasını öngören genelgesinin yürütmesini durdurmasıyla ilgili davayı açan 25 yaşındaki bilgisayar programcısı Alper Ayhan, açıklama yaptı.

Ayhan şunları söyledi:

”19 Mayıs’ın tüm halkımızca kutlanmasının sağlanması için dava açmak bana çok üzüntü vermişti. Cumhuriyetimizin kurulduğu günden bu yana kutlanmakta olan Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı bir kez daha coşku içerisinde kutlamamıza imkan sağlayan Türk yargısına Türkiye Cumhuriyeti’nin evlatları olarak teşekkürlerimizi sunarız. Bu milli bayram ülkemizin nereden nereye geldiğini ve birlik olduğumuzda neleri başabildiğimizi göstermektedir. Bu bayramın halktan uzaklaştırılması okullara hapsedilmesi Türk yargısınca da uygun görülmemiş, Milli Eğitim Bakanlığı’nın gösterdiği bazı gerekçelerde akıl ve mantık dışı bulunup herkesce komik karşılanmıştır."

"Birinci vazifemi yerine getirdim"

Bundan sonra nasıl bir adım atılacağını merak ettiğini belirten Alper Ayhan şunları söyledi:
"Acaba ’Yeterli vakit kalmadığı için yapmayalım’ bahanesinin arkasına mı sığınılacak çok merak ediyorum. Öyle olsa bile Cumhuriyetimizin varlığını sürdüreceği nice uzun yıllar boyunca 19 Mayıslar’ı, 29 Ekim, 30 Ağustoslar’ı birlik, beraberlik ve coşku içerisinde kutlamak için Türk gençliği her zaman vazife başında olacaktır. Çünkü bu bizim birinci vazifemizdir. Ben de birinci vazifemi yerine getirdim.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler