"Birlik ve beraberliğimiz zedelenmeyecek"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Cumhurbaşkanı Gül, mesajında, "Bin yıldır bu topraklarda barış içinde yaşayan milletimizin birlik ve beraberliğini hiçbir güç zedeleyemeyecektir" dedi.

Yayınlanma: 29.08.2011 - 08:30
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Gül, mesajında, "Milletimizin tarihte eşi görülmemiş bir mücadele sergilediği Kurtuluş Savaşı'nı nihayete erdiren 30 Ağustos Zaferi'nin yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutladığımızı" ifade etti. Gül, "Vatanı işgal edilerek bağımsızlığına kastedilen Türk milleti, Büyük Atatürk'ün önderliğinde bir varoluş mücadelesi vermiştir. Aziz milletimiz, Kurtuluş Savaşı'nda kaderini kendi elleriyle çizmiş, ecdadımızın büyük fedakarlıklarla vatan yaptığı mukaddes topraklarda sonsuza kadar bağımsız yaşama iradesini ortaya koymuştur. Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi neticesinde kazanılan 30 Ağustos Zaferi, aynı zamanda Anadolu'nun ebediyyen Türk yurdu olduğunun ilanı, millet-ordu bütünleşmesinin göz kamaştıran sonucudur" dedi.

Gül, şu görüşlere yer verdi:
"Bugün bizler de, bu şanlı tarihin mirasçısı olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Milletçe birlik ve beraberlik içinde elde ettiğimiz başarılar, ülkemizin yolunun açık olduğunun en somut göstergesidir. İnanıyorum ki Türkiye, ekonomisiyle, demokrasisiyle, Ordusuyla, istikrarını koruyan, uluslararası alanda ağırlığını sürekli artıran güçlü bir ülke olarak yükselmeye devam edecektir. Bin yıldır bu topraklarda barış içinde yaşayan milletimizin birlik ve beraberliğini hiçbir güç zedeleyemeyecektir."
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon