‘Biz vurduk müdürler gizledi’

Öldürülen Kazanhan davasında sanık polis H.V, gaz atılması talimatını amiri U.İ’nin verdiğini, müdür G.T’nin de silah kullanımını gizlemeye çalıştığını, sahte tutanaklar tuttuklarını söyledi.

Yayınlanma: 09.05.2015 - 00:20
Abone Ol google-news

Cizre’de polislerin açtığı ateş sonucu başından vurularak öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’la ilgili davada ifade veren sanık polis H. V, çocuklara gaz atılması talimatını unsur amiri U.İ’nin verdiğini, Kazanhan’ın vurulmasının ardından U.İ. ve sorumlu müdürleri G.T’nin olayı gizlemeye çalıştığını, sahte tutanaklar tuttuklarını ve U.İ’nin “Biri gelirse bu tüfeği burada görmesin” diyerek kendilerine talimat verdiğini söyledi.

Kazanhan’ın ölümüyle ilgili davaya Cizre 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Tutuklu polisler “güvenlik” gerekçesiyle davaya getirilmezken polis memuru M.N.G. H.V, O.Ç, U.İ. ve G.T’ kurulan SEGBİS üzerinden oturuma katıldı. Kazanhan’ın annesi Ayşe ve babası Mehmet Emin Kazanhan’ın izlediği duruşmada Kazanhan ailesini 60 avukat temsil etti. M.N.G’nin avukatların sorularına cevap verirken sık sık “Sizin vatandaşlarınız” demesi dikkat çekti.

Dünkü duruşmasında Kazanhan’ı vurduğu iddiasıya tutuklanan ancak Kazanhan’ı M.N.G’nin vurduğunu itiraf eden H.V’nin ifadesi alındı.

Emir amirimizden

H.V, amirleri U.İ’nin çocuklara gaz bombası atmasını istediğini, onun ve M.N.G’nin önce gaz bombası attığını, daha sonra aynı polisin araçta bulunan tüfekle çocuklara yönelik 3-4 el ateş açtığını söyledi. H.V. şunları söyledi: “Nihat’ın yere düştüğünü hepimiz gördük. M.N.G. kovanları toplayıp karakolun içindeki bir taşın altına gömdü. U.İ. amirimiz görüntüleri izlediğini ve bizlik bir şey olmadığını söyledi” diye konuştu. Olaydan sonra toplandıklarında M.N.G.’nin “Bir sıkıntı olursa ben üstlenirim” dediğini belirten H.V, “U.İ. olayda kullanılan silahı başka bir araçla tabura gönderdi. U.İ. ‘biri gelirse bu tüfeği burada görmesin’ diyerek bir tüfeği zırhlı bir araca teslim etti” dedi. Olayladan sonra 3-4 gün izne ayrıldığını ifade eden H.V, “Tüfeğin envanterinde 25 kurşun vardı ancak benim haberim olmadan göreve geri dönüşte envantere ‘25 tane kurşun teslim edildi’ diye yerime imza atılmış. Şube müdürü, ‘Senin yerine imza attık’ dedi” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler