"Bize zatürreden öldü dediler"

Ankara'da domuz gribinden ölen 29 yaşındaki kişi toprağa verildi. Cenaze töreninde maske takan olmazken, cenazeye katılanların "Bize zatürreden öldü dediler, domuz giribinden öldüğünü televizyondan öğrendik" açıklamaları şaşırttı.

Yayınlanma: 25.10.2009 - 11:29
Abone Ol google-news

Ankara'da domuz gribine yakalanarak hayatını kaybeden yurttaşın cenazesi Yenimahalle Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Ankara'dan hastaneden alınarak Satılar Köyü'ne getirildi. Satılar Köyü Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından cenaze, köy mezarlığına defnedildi.

Cenazeye katılan ölen kişinin kardeşleri ve yakınlarının üzgün oldukları ve ağladıkları gözlendi. Cenaze töreninin ardından ölen kişinin ağabeyi, ''domuz gribi aşısı yaptırılmamasına'' yönelik açıklamalarda bulunan siyasetçilere tepki gösterdi.

Satılar Köyü Muhtarı Sadık Akgün, yaptığı açıklamada, ölen kişinin evli ve 1 çocuk babası olduğunu belirtti. Ankara'da yaşayan ölen kişinin vefatından 1 hafta önce köyüne ziyarete geldiğini anlatan Akgün, ''O zaman biraz rahatsız olduğunu söylüyordu. Biz de kendisine hastanede çalıştığını, gidip muayene olması gerektiğini söyledik'' dedi.

Hayatını kaybeden kişinin köyü ziyareti sırasında bazı kişilerle görüştüğünü ifade eden Akgün, ancak köyde herhangi bir tedirginliğin söz konusu olmadığını kaydetti.

Akgün, cenazeye katılanlar için herhangi bir önlem alınmadığını ifade ederek, ''Ben gereken yerlere söyledim, 'normal cenaze gibi götürün gömün' dediler'' diye konuştu.

Bu arada, ölen kişinin yakınlarından biri, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin de dün gece hastanede olduğunu belirtti. İki saat yoğun bakım ünitesi önünde beklediklerini öne süren bu kişi, ''Bize kimse bir bilgi vermedi. Muhatap bulamadık. Bize zatürreden öldüğünü söylediler. Domuz gribinden öldüğünü ise televizyonlardan öğrendik. Dört kişilik bir odada tedavi ediliyordu. Zatürre üzerine serum takılmış. Ölmeden önce dayısı ve bazı yakınları yüz yüze muhabbet etmiş'' dedi.


"Hastaneyi mahkemeye vereceğiz"

Başkentte domuz gribi dolayısıyla hayatını kaybeden kişinin ağabeyi Hüseyin G, kardeşinin ölümünde ihmali olduğunu ileri sürerek, hastaneyi mahkemeye vereceklerini bildirdi.

Kardeşinin Kalecik ilçesi Satılar Köyü'ndeki cenazesinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Hüseyin G, kardeşinin ölümünün ailesini çok üzdüğünü belirtti.
Hüseyin G, kardeşinin hastanede temizlik görevlisi olduğunu ifade ederek, ''Kardeşim zatürre şüphesiyle çalıştığı hastaneye yattı. Cumartesi günü telefonla bizi arayarak durumunun ağırlaştığı söylendi. Biz kalp rahatsızlığından öldüğünü düşünüyorduk, ancak gerçeği daha sonra televizyondan öğrendik'' iddiasında bulundu.

Kardeşinin ölüm nedeninin raporda, ''Domuz Gribi'' yazdığını öne süren Hüseyin G, ''Hastanedeki doktor bize bu virüsü herkesin taşıyabileceğini ve virüsün hastanede de olduğunu söyledi. Doktor, kardeşimin ikinci bir hastalığının olması nedeniyle öldüğünü belirtti. Kardeşimin ölümünde yüzde 100 ihmal olduğunu düşünüyorum. Hastaneyi mahkemeye vereceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız'' dedi.

Hüseyin G, kardeşinin tedavisi sırasında eşinin yanında kaldığını anlatarak, ''Kardeşimin domuz gribinden öldüğünü öğrendikten sonra eşini de hastaneye götürdük. Yetkililer bize bir şey söylemedi. Ateşi çıkması durumunda getirmemiz gerektiğini belirttiler'' diye konuştu.

Ağabey Hüseyin G, Sağlık Bakanlığı yetkililerinin de konuyla ilgili kendilerini arayıp herhangi bir bilgi vermediğini iddia etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler