BM'den Suriye'deki çatışmalarla ilgili açıklama

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, ABD ve Rusya'nın girişimi ile ateşkes ilan edilmesinin ardından Suriye'de çatışmaların dünden bu yana önemli oranda azaldığını açıkladı.

Yayınlanma: 14.09.2016 - 08:39
Abone Ol google-news
Staffan de Mistura, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlediği basın toplantısında, bu durumun kendisini memnun ettiğini bildirdi. De Mistura, ABD ve Rusya'nın girişimiyle ülkede Pazartesi günü ilan edilen çatışmasızlığın ardından insani yardımların da en kısa sürede ihtiyaç sahiplerine aktarılmasını umduğunu vurguladı. BM Suriye Özel Temsilcisi, bu noktada önceliğin muhaliflerin denetimi altında bulunan ve yaklaşık 250 bin sivilin acil yardım beklediği Halep kentinin doğusuna verilmesi gerektiğini söyledi.

En ufak bir çatışmanın bile hızla büyüyerek ateşkesin sonunu getirebileceği uyarısında bulunan De Mistura, Şam yönetiminin, BM'nin insani yardımlarının kesintisiz şekilde Halep'e ve kuşatma altındaki diğer bölgelere ulaştırılabileceği yolunda kendilerine güvence vermesi gerektiğini söyledi.

BM, insani yardımların teslimine çarşamba günü başlanmasını umuyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler