Bodrum'da tarihi surlar gün yüzüne çıkıyor

Bodrum ilçesinde bulunan tarihi Halikarnassos Surları kurtarma projesine başlandı. Bodrum Belediyesi tarafından yürütülen, 2 bin 400 yıl önce Karya Satrabı Mausolos tarafından inşa edilen surlardaki kurtarma kazısı ile temizlik ve düzenleme çalışmaları hâlâ devam ediyor.

Yayınlanma: 25.12.2020 - 08:26
Bodrum'da tarihi surlar gün yüzüne çıkıyor
Abone Ol google-news

İncelemelerin ardından çalışmalar hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Aras, çalışmaların Bodrum tarihi ve turizmi açısından önemine dikkat çekerek “Halikarnasos surları, duvarları, kuleleri, Mylasa, Pedesa ve Myndos kapıları ile sadece bir sur değil, önemli bir anıt eser olarak kabul edilmektedir. 7 kilometre uzunluğundaki surların, 5 kilometreye yakın bir kısmı yer yer ağır tahribatlara uğramış olmasına rağmen, günümüze kadar ulaşabilmiş durumdadır. Bu önemli anıt eserin kurtarma kazısının yapılması, üzerindeki bitki, çöp ve molozlardan arındırılıp korunur ve görünür hale getirilmesi için bir proje geliştirdik” ifadelerini kullandı.

Başkan Aras, konuşmasına şöyle devam etti: “Antik surlar ve çevresinin ortaya çıkarılması, Bodrum turizmine önemli bir ivme kazandıracaktır. Bir hazinenin üstünde oturduğumuzu söylemek yanlış olmaz. Bu bizim ortak mirasımızdır. Bir yandan kentimizin tarihsel mirasını ortaya çıkarmak için projeler geliştirmeye devam ederken, bir yandan da doğal mirasımızın korunması için mücadeleyi elden bırakmıyoruz. 3 bin 500 yıllık tarihe sahip Lelegler, Karyalılar, Romalılar, Bizanslılar, Osmanlı, Rodos Şövalyeleri ve bizler düşünün böyle bir değerin üzerinde oturduğumuzun farkında olmuyoruz bazen. O yüzden bir şey yaparken, bir inşaat yaparken doğayı, tarihi kolayca katledebiliyoruz. Nerede olduğumuzu çok iyi bilmemiz lazım” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler