Boğaziçi Üniversitesi’nde çadırlı eylem

Boğaziçili öğrenciler rektörün uygulamalarını protesto etti.

Yayınlanma: 25.09.2018 - 22:43
Abone Ol google-news

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Mehmed Özkan’ın uygulamalarını kampusa çadır kurarak protesto etti. Talep listesi yayımlayan öğrenciler Rektör Özkan’ı foruma katılmaya davet etti.
Boğaziçi Üniversitesi’ndeki tarihi güney meydandaki rektörlük binasının önüne çadır kuran öğrenciler, Rektör Özkan’ın yeni akademik yıla “çılgın proje”lerle girdiğini ileri sürdü. “Çadırı kap gel” diyerek arkadaşlarını eyleme davet eden öğrenciler taleplerini şöyle sıraladılar:

“Yemekhane ücretlerindeki artışın derhal geri çekilmesi ve bu süreçte hiçbir yemekhane çalışanının mağdur edilmemesi. Akademik ve bilimsel üretimin yuvası olması gereken üniversiteyi karakola çeviren ve güvenlik ihtiyacını öğrencilere doğru sallanan bir sopaya çeviren turnike sistemlerinin derhal kaldırılması. Karma yurt sistemine geri dönülmesi ve en temel ihtiyaç olan barınmanın öğrenciye ucuz ve erişilebilir biçimde sağlanması. Okulun bütün karar alma süreçlerine öğrenci ve emekçilerin eşit düzlemde dahlinin sağlanması. Mehmed Özkan’ın direniş ve dayanışma alanımızda yapılacak açık foruma katılması ve taleplerimizi kabul ettiğini yazılı biçimde beyan ederek kamuoyuyla paylaşması.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon