Bozdağ: AKP mitingleri iptal olmayacak

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bozdağ "Cumartesi ve pazar günü Ankara ve İstanbul’da büyük bir bayram havası içinde demokrasi şöleni olacaktır"dedi.

Yayınlanma: 12.06.2013 - 18:13
Abone Ol google-news

Hafta sonu yapılacak olan mitinglerin hiçbir şekilde iptal olmayacağını belirten Bozdağ, AKP’nin, gücünü halktan aldığını göstererek bir demokrasi şöleni yaşanacağını söyledi.

Kongo’ya giden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bozdağ, “Cumartesi ve pazar günü Ankara ve İstanbul’da büyük bir bayram havası içinde demokrasi şöleni olacaktır. Dışarıya ve içeriye servis yapanlar AK Parti üzerinde bir takım hesaplar yapanlar, tuzak kuranlar, AK Parti’nin kime dayandığını bir kez daha göreceklerdir. AKP halka dayanıyor ve bu mitingler halkın iktidarına sahip çıktığını gösterecektir.” dedi.,

"Tahriklere karşı halkın sağduyusu set olacaktır"

Taksim Meydanı'nda hala bir takım grupların halkı tahrik ettiğini ancak milletin sağduyusunun buna engel olacağını dile getiren Bozdağ, “Çevre duyarlılığı olarak takdim edilmesi anlaşılır gibi değil. Hal çevre duyarlılığı olmaktan çıktı. İnsanları meydana getirmek için bazı sanat çevrelerinin, sermaye çevrelerinin, medya çevresinin, siyasi çevrenin ve ideolojik yapıların nasıl çalıştığını Türkiye tanıktır. Orada olan biten hadiselere vakıf olmadan, sanki orda farklı şeyler oluyormuş gibi gösterenler büyük bir çarpıtmanın, yalan ve iftiralara alet olduklarını ve bilinçli yaptıklarını görüyoruz. O yüzden milletimizin bunu gördüğüne inanıyoruz. Milletimiz sağduyusunu koruyor. Milletimizin çok cüzi bir kısmının farklı hesaplarla katıldığı hadiseler de son bulacaktır. Bunda tereddüdümüz yok.” diye konuştu.

Demokratik şartlar altında insanların eylem yapmasının temel hak olduğunu ifade eden Bekir Bozdağ, “Ancak vurmak, kırmak, yakmak, insanların ölmesine yaralanmasına neden olmak, özel mülkiyete tecavüz etmek, Başbakanlığın çalışma ofisine saldırmak, camilerin içine ayakkabı ile girmek, ellerinde alkolle girmek, bunların demokratik bir tepkiyle alakası olmadığı çok açık.” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin, hafta sonu yapacağı mitingleri iptal etmesini isteyen Kılıçdaroğlu’nun kendisiyle çeliştiğini vurgulayan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “CHP miting yaparken ayrıştırmıyor, vekilleri halka adeta yalan söylerken milleti kutuplaştırmıyor da AKP, demokrasi çerçevesi içinde miting yapınca mı ayrıştırıyor.” ifadelerini kullandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler