Bozdağ: Sürece destek yüzde 70

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çözüm sürecine ilişkin "Akil insanlar, sürece destek oranının yüzde 70'ler ve daha üstü bir oranda olduğuna ilişkin gözlemlerini ifade ediyorlar" dedi.

Yayınlanma: 10.05.2013 - 10:24
Abone Ol google-news

Denizli Valisi Abdülkadir Demir'i ziyaret eden Bozdağ, kentteki yatırımlar ve açılışı gerçekleştirilecek projelerle ilgili bilgi aldı. Denizli'nin, Türkiye'nin en önemli kültür ve medeniyet merkezlerinden ve ülke sanayisinin lokomotiflerinden biri olduğunu vurguladı.
Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Akil İnsanlar Heyeti'nin dün bir araya gelmesiyle ilgili soru üzerine şöyle konuştu:
"Türkiye önemli bir süreci yaşıyor. Esasında çözüm süreci, büyük Türkiye'yi oluşturma sürecidir. Türkiye'yi daha güçlü hale getirme, insanlarımızın huzurunu, refahını, saadetini daha güçlü noktaya taşıma sürecidir. O açıdan da tarihi bir süreç. Akil insanlar bir ayı geçkin süredir görev yapıyorlar. Bugün 37'nci günleri. Türkiye'mizin 7 bölgesinde pek çok ilimizi gezdiler. Orada insanlarımızla bir araya geldiler. Onların görüşlerini, önerilerini, eleştirilerini dinleme imkanı buldular ve meseleye nasıl baktıklarını daha yakından gördüler. Bu çerçevede 36 günlük süre içerisinde edindikleri intibaları gördükleri manzaraları ve çektikleri fotoğrafı sayın Başbakanımızla paylaşma imkanı buldular. Gayet verimli bir çalışma yürütüldüğüne hep beraber şahit olduk. İnşallah Türkiye'miz için hayırlı olacaktır bu süreç.
Türkiye'nin her tarafında bu sürece insanlarımızın destek verdiğine ve bu oranın çok üst düzeyde olduğuna dair tespitler var. Tabi karşı olan insanlarımız da var. Buna dair de bir takım öngörüler var. Hepsi, sürece destek oranının yüzde 70'ler ve daha üstü bir oranda olduğuna ilişkin gözlemlerini ifade ediyorlar. Ayrıca CHP, MHP tabanından partici olmayan, yani partilerinin genel merkezlerinin görüşleri ve AK Parti karşıtı duruşları dışında 'Türkiye'nin hayrına, yararına mıdır bu süreç' diye değerlendirme yapan sağduğu sahibi pek çok insan bulunduğunu ve gerek CHP, gerekse MHP tabanından sürece destek veren pek çok değerli insanımızın bulunduğunu da sahada gözlemlediklerini ifade ettiler. Ülkemizin her siyasi renginden, her siyasi düşüncesinden insanlarımız bu sürece destek veriyor. Destek verenlerin oranı oldukça yüksek tabi ki karşı olan insanlarımız da olabilir."


"Bu süreç ülkenin hayrına, yararınadır"

Çözüm sürecinin ülkenin hayrına, yararına olduğunu vurgulayan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, insanların bunu gördüğü için ülkenin her yerinde büyük destek verdiğini kaydetti.
Bekir Bozdağ, şöyle devam etti:
"Türkiye'nin terörle mücadelesini, terörün silah bırakarak tasfiyesiyle sonlandırdığı bir süreç ülkeyi daha sonrası için oldukça güçlü bir noktaya taşıyacaktır. Terörle mücadeleye harcanan enerjimizi ve kaynaklarımızı Türkiye'mizin, Denizli'mizin eğitim, sağlık, diğer alanlardaki sorunlarını ortadan kaldırmak için harcadığımız takdirde 2023 hedeflerine daha erken, 2053 hedeflerini çok çok erken yakalama imkanı bulacak ve büyük bir sıçrama gerçekleşecektir. Milletimiz huzur, refah istiyor. Milletimiz kardeşliğimizin, birliğimizin, dirliğimizin güçlü olmasını istiyor ve bu sürecinde buna hizmet ettiğini gördüğü için destekliyor."
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler