'Bremen Mızıkacıları' Başkent'te

Grimm kardeşlerin ünlü masalı ''Bremen Mızıkacıları'', başkentli minik sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Yayınlanma: 23.02.2013 - 10:30
Abone Ol google-news

Hale Kuntay'ın çevirdiği, Zeynep Çelen Tamer'in rejisörlüğünü yaptığı iki perdelik müzikal oyunda, yaşlandıkları ve eskisi gibi iş yapamadıkları için kendilerini işe yaramaz olarak gören, horlanan ve bu yüzden evlerini terk eden Düldül, Karabaş, İbikli ve Mırnav'ın hep birlikte Bremen'e doğru yola çıkmalarıyla başlayan olaylar anlatılıyor.

Eserin rejisörü Tamer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Grimm kardeşlerin hayvanları insanlar gibi konuşturarak fabl tarzında yazdığı ''Bremen Mızıkacıları''nı çocukların daha çok hikaye kitaplarından ya da çizgi filmlerden tanıdıklarını ifade etti.

Eserin daha önce de Antalya ve Samsun'da sahnelendiğini belirten Tamer, ''Çocuklar kitaplardan duydukları ya da televizyonda izledikleri karakterleri opera ve bale sahnesinde gördüğünde modern sahne sanatlarını daha çabuk seviyor'' dedi.

Masalda aslında Düldül, Karabaş, İbikli ve Mırnav'ın işe yaramadıkları için sokağa atıldığını anımsatan Tamer, ''Çocukların küçücük kalplerine bu kötülüğü göstermek istemedim ve eserde küçük bir değişikliğe gittim. Dört arkadaşın yaşlanması ve yerlerine daha genç hayvanların getirilmesi olarak değiştirdik evden ayrılma nedenlerini. Böylece anne ve babaların çocuklarına öğretmek isteyeceği vefa ve güven gibi duygular eserde bolca işleniyor'' dedi.

Düldül, Karabaş, İbikli ve Mırnav hırsızlarla mücadeleye girişiyor

Asıl hikayenin 4 arkadaşın yolda Jens adlı bir çocukla tanışmalarıyla başladığını dile getiren Tamer, şunları söyledi:

''Jens'in ailesinin bir lokantası vardır ancak büyükannesi hastalanınca anne ve babası lokantayı Jens'e bırakıp büyükannenin yanına gitmek zorunda kalır. Tek başına lokantaya göz kulak olmaya çalışan Jens, bir de üstüne haydutların lokantaya girmek istemesiyle çaresiz kalır ve yola çıkıp yardım isteyecek birilerini aramaya başlar. Yolda 4 arkadaşla karşılaşan Jens hikayeyi onlara anlatır ve yardım ister. İyi yürekli hayvan dostlar, Bremen'e gitmeden önce Jens'e yardım etmeye karar verir ve lokanta'ya vardıklarında haydutları kendi planlarıyla yakalamayı başarır. Hırsızlar, polise bir daha asla böyle bir şey yapmayacaklarına söz verir. Jens'in ailesi de onları lokantada işe alır. Düldül, Karabaş, İbikli ve Mırnav'ın da artık Bremen'e gitmelerine gerek kalmamıştır. Bremen Mızıkacıları'nın yeni evi Jens ve ailesinin lokantası olacaktır.''

Burcu Altınel, Güliz Akalın, Semih Aşık, Can Kayalık, Halil Turgut, Yağmur Bayrakdarlar, Zeynep Çelikkanat, Esra Şahin Çapanoğlu, Sibel Kızılateş, Murat Beşik, Fuat Sadık, Esra Şahin Çapanoğlu, Bekir Koçtürk ve Özgür Özer'in rol aldığı müzikal oyun 3 Mart'ta Leyla Gencer Sahnesi'nde Ankara prömiyeri yapacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler