Brezilya için kabus sona erdi! Hollanda Dünya Üçüncüsü

2014 Dünya Kupası üçüncülük mücadelesinde Hollanda ile Brezilya karşı karşıya geldi.

Yayınlanma: 13.07.2014 - 00:55
Abone Ol google-news

2014 Dünya Kupası üçüncülük mücadelesinde Hollanda ile Brezilya karşı karşıya geldi.

Sahaya maç öncesi antrenmanında sakatlanan Sneijder’den yoksun çıkan Hollanda ile 7-1'lik tarihi Almanya yenilgisini telafi etmek isteyen Brezilya’nın mücadelesinden galip ayrılan 3-0'lık skorla Portakallar oldu.

Mücadele adeta golle başladı. Henüz ikinci dakikada hızlı gelişen Hollanda atağında Robin Van Persie’in ara pasıyla bir anda depara kalkan Arjen Robben’in, Thiago Silva tarafından ceza sahası dışında düşürülmesine rağmen hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Van Persie ülkesini 1-0 öne geçirmeyi başardı. Golden 13 dakika sonra bu kez sahnede eski futbolcu Danny Blind’in oğlu Daley Blind vardı. David Luiz’in kafayla uzaklaştırdığı top kısa düşünce penaltı noktasında topla buluşan Blind şık bir vuruşla farkı ikiye çıkarmayı başardı ve ilk yarı 2-0 sona erdi.

İkinci yarıda ise tempo ilk devreye oranla düşüktü. Brezilya bu devrede çok daha istekli ve tempolu bir oyun ortaya koydu. İki farklı önde olan Hollanda ise skora razı bir futbolla rakip kaleye pek gitmedi. Ancak Sambacılar kendilerini umutlandıracak golü bir türlü bulamadı. Maçta son sözü ise Hollanda adına Wijnaldum söyledi ve Brezilya Almanya hezimetinin ardından bir kez daha sahadan farklı bir şekilde boynu bükük ayrıldı. Hollanda milli takımı bu zaferle 2014 Dünya Kupası’nı üçüncü tamamlamış oldu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler