BÜ Albert Long Hall Konserleri başlıyor

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall'da onaltı yıldır yapılan Klasik Müzik Konserleri'nin "Boğaziçi Müzikle Daha Güzel" temalı yeni dönemi, 10 Ekim Çarşamba akşamı Alon Goldstein, Ilya Keler ve Amit Peled gibi üç dev sanatçının yer aldığı Tempset Trio konseri ile başlıyor.

Yayınlanma: 09.10.2012 - 14:39
Abone Ol google-news

Programı kısaca tanıtan 1987’den bu yana Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi ve Albert Long Hall Konserleri’nin organizatörü olan Evin İlyasoğlu; Tempest Trio ile gerçekten fırtına gibi bir mevsim açılışı yapacağız. Sonbahar 2012 döneminde de sizlere geniş bir sanatçı kadrosu sunuyoruz: Kimi birkaç kez konuğumuz olmuş, tanıdık dostumuz; kimi ilk kez sahnemize çıkacak dünya ünlüsü, kimi de adını henüz duyurmaya başlamış gencecik yetenek.

Belçika’dan La Cetra d’Orfeo, Salzburg’tan Camerata Salzburg üyeleri, Ankara’dan şef Işın Metin yönetiminde Bilkent Senfoni Orkestrası, Moskova’dan Alexander Rudin solistliğinde ve yönetiminde Musica Viva, hep eski dostlarımız, ama yepyeni programlarla bizi coşturacaklar.

Kemancı Ayla Erduran, Horowitz’in asistanlığını yapmış Fransız piyanist Stéphane Blet’nin resitaline César Franck’ın sonatıyla katılacak. Piyanist Meral Güneyman, bu yaz yitirdiğimiz besteci İlhan Mimaroğlu’nun anısına klasikten caza bir program sunacak. Londra Flarmoni’nin ve BBC Senfoni’nin viyolacısı, ünlü solistimiz Ruşen Güneş, gencecik sanatçılarla bir Brahms gecesi sunacaklar.

Bu dönem İstanbul Gitar Üçlüsü’nden ve Hollandalı panflüt-org ikilisinden çok değişik lezzetlerde konserlerimiz de var. Piyanist Başar Can Kıvrak, viyolonselci Elif Dimli, kemancı Nonna Manicheva ve kemancı Alican Süner de konserlere katılan genç yeteneklerimiz." bilgilerini verdi.

İlyasoğlu, "Tarihi Albert Long Hall’un ışıl ışıl ortamında Çarşamba konserini bir kez yaşayanlar, gerçekten de kampüsün müzikle daha da güzelleştiğine tanık oluyorlar. 16 yıldır gelenekselleşmiş olarak devam eden Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri öğrencisi, öğretim Üyesi, mezunu ve İstanbul’un nice müzik severlerine adeta yaşam sevinci sunuyor." sözleriyle yıllardır ona güç veren gözlemlerini paylaştı.
Konserler için Boğaziçi Üniversitesi-Halkla İlişkiler Ofisi (212) 359 66 48/ 359 67 03'den telefon veya [email protected] e.posta gönderilerek bilgi alınabilir.

Albert Long Hall Konserleri 2012 Sonbahar Programı

10 Ekim - Çarşamba- Fırtınalı Üçlü
Tempest Trio
Alon Goldstein (piyano), Ilya Keler (keman) ve Amit Peled (viyolonsel)
Beethoven: Piyanolu Üçlü, Op. 11 / Bloch: Üç Noktürn / Dvořák: Piyanolu Üçlü, Op. 65.

18 Ekim -Perşembe- Barok Danslar ve şarkılar
La Cetra d’Orfeo Topluluğu
Dominique Corbiau (kontrtenor), Lieven Baert (koreografi/ baş dansçı) ve Barok Dönem müziğinin yorumcuları
16. yüzyıl Belçika Sarayından Danslar, şarkılar ve öyküler

31 Ekim - Çarşamba- Klasikle Caz’ın Yolculuğu
Meral Güneyman (piyano)
“İlhan Mimaroğlu’nun anısına” piyano resitali
Beethoven: Sonat, Op. 109 / Radiohead: True Love Waits", “Thinking of You”, “Let down”, “Exit Music”, “Everything in the right place”, “Motion Picture Soundtrack”/ Prokofiev Suggestions Diabolique, Op. 4 / Frank Bridge: Piyano sonatı (bölüm 2 ve 3)/ İlhan Mimaroğlu: Valses Ignobles et Sentencieuses/ Edward Kennedy (Duke) Ellington - Billy Strayhorn: “Clothed Women”, “Sophisticated Lady”, “Lush Life”/ Ravel: Koreografik Şiir - "Vals”

07 Kasım - Çarşamba- Milongalar-Tangolar-Valsler
İstanbul Gitar Üçlüsü: Cem Küçümen, Şadi Ensari, Önder Arık
Rizzo / Stamponi / Laurenz / Diego Pujol/
Rovira / Melo /l Troilo / Salgan / Canaro/
Piazzolla / Raciha Beril Hanım / Plaza

14 Kasım - Çarşamba- Brahms’ın Oda Müziği
Nonna Manicheva (keman), Ruşen Güneş (viyola), Elif Dimli (viyolonsel), Başar Can Kıvrak (piyano)
Johannes Brahms:
Viyola ve piyano için Şerzo; Dört piyano parçası, Op. 119; Viyola-Piyano Sonatı, No.1, Op.120; Piyanolu Dörtlü No.1, Op. 25

21 Kasım - Çarşamba- Bach Gecesi
Alexander Rudin (şef/solist) ve Musica Viva Topluluğu
J. S. Bach: Brandenburg Konçertoları No: 3, 4, 6; J. S. Bach: Orkestra Süiti, No. 2/ C. P. E. Bach: Viyolonsel Konçertosu (solist: A. Rudin)

28 Kasım - Çarşamba- Panflüt ve Org
Matthijs Koene (panflüt) ve Jos van der Kooy (org)
J. van der Kooy/ Manneke/ Martin/ J. S. Bach/ Kee/ Stockhausen

05 Aralık - Cuma- Klasiğin Zarafeti
Camerata Salzburg Üyeleri
Mozart: Senfoni, Fa Majör, No. 42, KV75 / Beethoven: Altılı, Mi bemol Majör, iki korno ve yaylı dörtlüsü için / Händel: Konçerto doppio / Haydn: Kraliçe Senfonisi


12 Aralık - Cuma- Romantizmin Derinliği
Ayla Erduran (keman)/ Stephane Blet (piyano)
Chopin: 5 Mazurka, 2 Noktürn, 3 Vals / Liszt: Üç Macar Rapsodisi: No. 5, 4, 2; "Valse-Impromptu"; "Rêve d'amour"; “Romance obliée”; "Le Chant du Berceau"/
César Franck: Keman-Piyano Sonatı, La Majör


19 Aralık - Cuma- Yeni Yıl Konseri
Bilkent Oda Orkestrası/ Şef: Işın Metin
Solist: Alican Süner (keman)
Mozart: Divertimento (yaylılar için), Re Majör, KV136; La Majör Keman Konçertosu No. 5, “Türk” KV219; Senfoni, La Majör, No. 29, KV201

Konserlerin başlama saati 19.30


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler