"Bu bayram acı çikolata yemeyin"

Tekgıda-İş Sendikası, Ramazan ayı boyunca Elvan Gıda'dan 70 kişinin işten çıkarıldığına dikkat çekerek, "Bu bayramda acı çikolata yemeyin" çağrısıyla çalışanların gerekçesiz ve haksız olarak işten çıkarılmasını protesto etti.

Yayınlanma: 27.08.2011 - 16:44
Abone Ol google-news

Tekgıda-İş Sendikası Istanbul-Yenibosna'da örgütlenme çalışması yaptığı Elvan Gıda fabrikasında 70 çalışanın gerekçesiz ve haksız olarak işten çıkarılmasını protesto ederek, "Bu bayramda acı çikolata yemeyin. O çikolataları üreten işçiler, alın terleri kurumadan haklarının ödenmesini beklerken, işsiz kalmasına seyirci kalmayın" açıklamasında bulundu.

Tekgıda-İş Yönetim Kurulu, kendilerini "dini inançları güçlü" olarak tanımlayan Elvan Gıda yönetimine işçileri geri alma çağrısında bulunarak, "Çalışanlarını sadece anayasal haklarını kullandıkları için çoluk çocuk açlığa ve yoksulluğa terk etmesi hangi dini değere sığmaktadır?" diye sordu.

Açıklamada, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusu yapıldığı ve işe iade davalarının açıldığı da belirtildi. Sendika'dan şirket yönetimine yönelik yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bir Ramazan günü, sadece sendikalaşmak, daha iyi çalışma koşuluna kavuşmak için mücadele veren işçileri işsiz bırakanlar, gece yastığa baş koyduklarında acaba rahat uyuyacaklar mıdır? Bu haksızlığın hesabını nasıl vereceklerdir? 12 saatlik vardiyalarda, bir kap yemekle köle düzeninde çalıştırılan işçiler haklarını aramasına karşı çıkmak, hangi dini, ahlaki ve insani değerle bağdaşmaktadır? 70 aileye Şeker Bayramı'nı haram edenlerin acı çikolatalarını bu bayramda yemeyin."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon