Bu da 'Cezaevi News'

Kader mahkumları artık haber kovalayacak. Hapishanede hazırlanıp hapishanede basılacak 'Duvardaki Düşler' çıktı.

Yayınlanma: 24.06.2012 - 08:45
Abone Ol google-news

150 bini geçen tutuklu ve mahkumların da artık sorunlarını, duygularını anlatabilecekleri bir dergisi var. Adı 'Duvardaki Düşler'. Bu derginin muhabirleri, matbaa işçileri mahkumlar ve tutuklular; yazarlarıysa başsavcı, savcı, hakimler ve infaz koruma memurları

Cezaevlerinde kalan ve sürekli olarak sorunlarıyla gündeme gelen ve sayıları 150 bini geçen tutuklu ve hükümlülerin de artık sorunlarını, duygularını anlatabilecekleri bir dergisi olacak.

Akşam'dan Ercan Öztürk'ün haberine göre, 15 yıldır cezaevleriyle ilgili sosyal sorumluluk projeleri yapan Mustafa Emmoğlu'nun hazırlayacağı 'Duvardaki Düşler' isimli aylık dergi, Ankara Yarı Açık Cezaevi'nin matbaasında yine mahkumlar tarafından basılacak. İlk etapta 20 bin baskı cezaevlerine dağıtılacak.


Cezaevi hikayeleri de var

Dergide, tutuklu hakları, cezaevlerindeki sorunlar, ünlü isimlerin röportajları, tutuklulardan gelecek şiirler, hayat hikayeleri, fotoğraflar, cezaevlerini anlatan yazılar yer alacak. 15-20 sayfada tutuklu ve hükümlülerden gelecek mektuplar olacak.

Derginin Başyazarı ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hikmet Gülay. Savcı Gülay'ın 'Dört Duvar' başlıklı köşesi her sayıda yer alacak. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan, HSYK Üyesi Ali Suat Ertosun ile Yargıtay 19. HD Tetkik Hakimi Mustafa Saldırım'ın da ilk sayıda yazısı bulunuyor. İnfaz koruma memurları, doktor ve psikologlarIn yazılarının yanı sıra mahkumlar da muhabirlik yapacak. İlk sayısında HSYK üyesi Ertosun'un 'Adalet mi? Cesaret mi?' başlıklı yazısı da yer alıyor.  


İlk sayıda Dilber Ay'la söyleşi

Derginin her sayısında bir sanatçıyla röportaj yapılacak. İlk sayıda, 'Kader Mahkumu' isimli bir televizyon programı yapan Dilber Ay'la röportaj yapıldı.

Dergide tutuklulardan gelen mektupların oluşturacağı 15-20 sayfanın dışında 5 sayfa spor haberlerine ayrılacak. Onun dışında kültür-sanat haberleri bölümünde de her hafta tarihi bir yer bütün ayrıntılarıyla tanıtılacak. Yemek tarifleri ve 3 sayfalık bulmaca bölümü yer alacak.


15 yıllık bir proje

'Duvardaki Düşler' isimli derginin hayata geçmesini sağlayan Mustafa Emmoğlu, cezaevlerindeki tutuklulara özel çıkartılacak dergi projesinin ortaya çıkma sürecini şöyle anlattı: 'Sosyal boyutu olan bu işte neferiz. Derginin ortaya çıkma fikri, 15 yıl önceye dayanıyor. 15 yıldır tutuklularla iç içeyim. Onların ve ailelerin üzüntülerini göre göre kendimi cezaevlerine adadım. Gönüllü olarak yıllardır, sessiz çoğunluğun sesini duyurmaya çalıştım. Çok güzel mesaj veren bir dergi ortaya çıktı. Projeyi anlattığım herkes yardımcı olmaya çalışıyor. Dergide, tutukluların hakları nedir, bir kere ona geniş yer vereceğiz. Tutuklu haklarıyla ilgili hukukçular köşe yazacak. Yani bu derginin köşeyazarı savcı, hakim, müsteşarlar, infaz koruma başmemurları ve gönüllü sanatçılar olacak. Cezaevlerinin etkinliklerini duyuracağız. Yani tutuklular bu derginin muhabirleri olacak.'


Tutuklu gazetesi çıkmıştı

Cezaevinde tutuklu bulunan gazeteciler, sansürün kaldırılışının 103. yılında 'Tutuklu Gazetesi'nin ilk sayısı 24 Temmuz tarihinde okurlarıyla buluşmuştu.Tutuklu Gazetesi'nin ikinci sayısı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde yayınlandı. Tutuklu Gazetesi'nde; Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Yalçın Küçük, Nedim Şener ve Ahmet Şık gibi gazeteciler yazı yazmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon