'Bu dosyanın kapağı hala açık'

CHP TBMM Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Uğur Mumcu cinayetinde tetiği çeken ellerin yakalandığını ve mahkum olduğunu belirterek, ''Ama tetiği çektiren eller yakalanmadı. Bu dosyanın kapağı hala açıktır'' dedi.

Yayınlanma: 24.01.2009 - 19:34
Abone Ol google-news

Uğur Mumcu'nun ölümünün 16. yılında, Balçova Belediyesi'nce, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, ''Uğur Mumcu'dan Günümüze Emperyalizm Kıskacında Türkiye'' konulu panel düzenlendi.

Panele katılan CHP TBMM Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Muammer Aksoy ve Uğur Mumcu'nun 3 yıl arayla ama ikisinin de ocak ayı içinde öldürüldüklerini, bu isimleri katledenlerin, onların vücutlarını değil, görüşlerini ve düşüncelerini yoketmek istediklerini söyledi.

22 Temmuz 2007 seçimleri sonrasında yapılan Çağlayan, Tandoğan ve Gündoğan mitinglerinde onların düşüncelerinin yokedilemeyeceğinin görüldüğünü savunan Okay, ''Bu cinayetlerde tetiği çeken eller yakalandı, mahkum edildi. Ama tetiği çektiren eller yakalanmadı. Dosyanın üstü örtülemedi. O dosyanın kapağı hala açıktır'' dedi. ''AKP, önce sendikaları, üniversiteleri, medyayı ve ardından YÖK'ü ele geçirdi'' diyen Okay, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Adım adım hedeflerine doğru ilerliyorlar. Bir yargı kaldı. Orada bir yol aldılar ama yine de eksik gördükleri husus yargıdır. Bu şundan da belli. Mesela anayasa değişikliği çalışmaları zaman zaman gündeme geliyor. Dertleri anayasayı değiştirmek değil, anayasadaki yargıyı değiştirmektir.''

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Şükran Soner ise, ''Uğur Mumcu bizim adımıza bizim için bedel ödedi. Onun ödediği bedel uğruna biraraya gelmeliyiz. Hayatını verdiği değerlere sahip çıktığımızı göstermeliyiz. O değerler etrafında uzlaşmalıyız'' dedi.

Panel öncesinde, ''15 yıl önce bugün'' adlı Uğur Mumcu belgeseli de gösterildi.
Paneli, CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur da izledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler