Bu şartlarda oynamak İS-TE-Mİ-YO-RUZ!

TFF Başkanı Nihat Özdemir geçen hafta, "Ligler 12 Haziran'da başlayacak" dedi, takımlar antrenmana hız verdinin ve futbolcular teker teker koronavirüse yakalanmaya başladı, peki şimdi ne olacak? ARİF KIZILYALIN yazdı.

Yayınlanma: 09.05.2020 - 15:32
Bu şartlarda oynamak İS-TE-Mİ-YO-RUZ!
Abone Ol google-news

TFF Başkanı Nihat Özdemir geçen hafta, "Ligler 12 Haziran'da başlayacak" dedi, takımlar antrenmanlara hız verdi ve futbolcular teker teker koronavirüse yakalanmaya başladı.

Oysa uzmanlar dikkat çekmişti. Son olarak Profesör Dr. Kemalettin Aydın, "Bir futbolcunun hasta olması demek tüm takımın hastalık riskini taşıması demek, federasyondan 8-10 kişi oturup ligler başlıyor kararı alamaz" demişti.

Ve bilim insanlarının dediği çıktı. 

Toplu olarak başlayan idmanların hemen ardından önce Ankaragücü'nde Papy, ardından 2. lig takımı Sancaktepespor'da 4 futbolcu, 2 teknik direktör, 3 personel, akşam saatlerinde de Beşiktaş'ta Tyler Boyd ve bir görevlinin koronavirüs testleri pozitif çıktı. Fenerbahçe'de bir tesis personelinin hastalığını, Tuzlaspor, İnegölspor'da yaşananları saymıyoruz bile.

Hatta salgının ilk günlerinde testleri pozitif çıkıp, hastalığı yenen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 2. Başkanı Yusuf Günay ve Başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrakrak'ı da listeye katmadık.

Aslında perşembenin gelişi çarşambadan belliydi.

Çünkü Türkiye şu an COVİD 19 virüsünün en yaygın olarak görüldüğü 7-8 ülkeden biri.

Peki TFF Başkanı Nihat Özdemir, sözünün arkasında durup 12 Haziran'da ligleri başlatabilecek mi?

"Hayır.."

Elbette ligler günün birinde start alacak, ancak bu tarih 12 Haziran değil.

Çünkü futbolun asıl sahipleri, teknik adamlar, futbolcular, yöneticiler bas bas bağırıyorlar:

Bu şartlarda OYNAMAK İS-TE-Mİ-YO-RUZ diye.

Örneğin Kayserispor'un Hırat teknik direktörü Robert Prosinecki, "Takım halinde idman yapacağız, beraber  uçağa bineceğiz, otelde kalacağız, çekincelerimiz var" diye haykırıyor.

Keza şampiyon adayı Rıza Çalımbay, "Lig birkaç vara varken iptal oldu, ya şimdi? Çok erken başlatmak istiyorlar, ben bunun nedenini anlamıyorum" diyor.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ünal Karaman en büyük endişesini  hiçbir şey yokmuş gibi futbolcularından sahaya çıkmasını istemek olarak  gözetliyor.

Konyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz ise oldukça cesur bir eleştiri getiriyor: "TFF Başkanı Nihat Bey, 'Futbolcular sahada görevini yapacak, ben federasyon başkanı olarak  görevimi yapıyorum' diyor ama basın toplantısını telekonferansla düzenliyor.”

Keza Beşiktaşlı yönetici Adnan Dalgakıran'ın erken başlamaya karşı demeçleri ortada.

Yine Fenerbahçe'nin, "Bu şartlarda oynama" arzusuna getirdiği çekince.

Görülüyor ki futbol elbette bir gün yeniden başlayacak, ancak bu şartlarda değil!

O yüzden Nihat Özdemir yönetimi bir kez daha toplanmalı ve demeli ki, "Ben size basın toplantısında şartlar değişmezse ifadesi kullanmıştım, şartlar değişiyor, 12 Haziran'ı ileri bir tarihe bıraktık.."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler