'Bu silahlar Müslüman mı öldürüyor, Hıristiyan mı?'

Dünya Fransa'daki gelişmelere odaklanırken, Nijerya'nın kuzeydoğusundan katliam haberleri geliyor. Bu haberler, geçtiğimiz mart ayında yayınlanan bir ses kaydını akıllara getirdi.

Yayınlanma: 09.01.2015 - 16:45
Abone Ol google-news

Tüm dünya Paris düzenlenen peş peşe saldırıları konuşurken, dinci terör örgütü Boko Haram, Nijerya'daki katliamlarına bir yenisini daha ekledi.

Geçtiğimiz cumartesi günü Boko Haram örgütünün ele geçirdiği askeri üssün bulunduğu, Nijerya'nın kuzeydoğusundaki  Baga kasabasından dün akşam saatlerinden bu yana katliam haberleri geliyor. Binlerce evi ateşe veren Boko Haram mensubu teröristlerin, 2 binden fazla insanı katlettiği bildiriliyor.



Nijerya'dan gelen katliam haberi, 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nun ardından yayınlanan ses kayıtlarından birini akıllara getirdi. Twitter ve YouTube üzerinden yayın yapan 'BAŞÇALAN' isimli hesaptan, 18 Mart 2014 Salı günü yayınlanan ses kaydında, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank ve THY Özel Kalem Müdürü Mehmet Karataş'ın görüştüğü öne sürülüyordu.

"BU MALZEMELER HIRİSTİYAN MI ÖLDÜRÜYOR, MÜSLÜMANLARI MI?"

İnternette dolaşıma sokulan ses kaydında "THY aracılığı ile sevkiyatı yapılması istenen malzemeler" hakkında konuşuluyordu. Yayınlanan ses kaydında THY Özel Kalem Müdürü Mehmet Karakaş'a ait olduğu öne sürülen ses, "Bu malzemeler Hıristiyan mı öldürüyor, Müslümanları mı öldürüyor?" diye soruyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler