Bucaspor'un Lig'te kalma savaşı

Spor Toto Süper Lig'de pazar günü, ligde kalma mücadelesi veren rakiplerinden Sivasspor'u konuk edecek Bucaspor'un teknik direktörü Samet Aybaba, bu müsabakayı kazanarak ''bir adım öne çıkmak'' istediklerini söyledi.

Yayınlanma: 17.03.2011 - 11:08
Abone Ol google-news

Bucaspor'un teknik direktörü Samet Aybaba, Kaynaklar Seyit Mehmet Özkan Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta kazandıkları Gaziantepspor karşılaşmasının takıma moral verdiğini, hafta içinde yaptıkları çalışmalarda oyuncuların çok istekli şekilde Sivasspor maçına hazırlandığını bildirdi. Sivasspor'un şu ana kadar deplasmanda galibiyetinin bulunmadığını hatırlatan Aybaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bize karşı kapalı bir savunma ve önde tek forvetle, kanatlarda hızlı oyuncularla oynayacaklarını tahmin ediyoruz, hazırlıklarımızı bu yönde yapıyoruz. Sivasspor maçı en önemli maçlarımızdan biri. Oyuncularımızla barışan taraftarımızın desteğiyle müsabakadan en iyi sonuçla ayrılacağımıza inanıyorum. Sivasspor'u yenip bir adım öne çıkmak istiyoruz.''

Samet Aybaba, Sivasspor karşısında kazanmak için ne gerekirse onu yapacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Bu süreçte sakin olacak takım bir adım önde olacak. Maçın başında öne geçersek daha farklı bir müsabaka olabilir. Bu maçta alacağımız bir galibiyetle her şey belirlenmez, sadece bir adım öne çıkarız. Önümüzdeki süreçte İzmir'de oynayacağımız Fenerbahçe ve Trabzonspor'u yenebiliriz. Bizim durumumuzu içeride oynayacağımız maçlar tayin edecek. Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarını Buca Arena'da oynamak istiyorum. Bu maçlardan ortaya çıkacak hasılatı düşünecek bir durumumuz yok. Yöneticilerimizle konuşuyorum, Yeni Buca Stadı'nda her maç oynanabilir, şu ana kadar sorun çıkmadı, bundan sonra çıkacağını da düşünmüyorum.''

Aybaba, Sivasspor karşılaşmasının ''İzmir'in maçı'' olduğunu, bu nedenle İzmir'deki takımların taraftar gruplarının Bucaspor'a destek için pazar günü tribünlerdeki yerini alması gerektiğini kaydetti. Sarı kart cezalısı Musa Aydın'ın yerine sürpriz bir oyuncuyu oynatmayı planladığını kaydeden Aybaba, ''Hazır halde görürsem, forvet arkasında ona şans vereceğim'' dedi.

Beşiktaş'tan eski takım arkadaşı Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'la rakip olacaklarının hatırlatılması üzerine Aybaba, ''Hiddink'in toplantısında, Rıza Çalımbay'a, 'Senin takımın gol yediğinde sevineceğim aklıma gelmezdi' dedim. Futbolun güzelliği bu. O da bize diyordur bunu. Farklı takımlarda olsak da biz kardeşiz'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler