''Bugün Ankara görevini yapamamaktadır"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Türkiye'nin bağımsızlığının tehlikede olduğunu söyleyerek, ''Bugün Ankara hükümeti görevini yapamamaktadır" dedi.

Yayınlanma: 20.05.2012 - 14:08
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Burdur Belediyesi Kongre Sarayı'nda düzenlenen CHP Burdur İl Kongresi'nde konuştu.

19 Mayıs'ın Türk milleti için çok önemli olduğunu belirten İnce, ''Her türlü yasaklamalara rağmen İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine rağmen yüzbinler, milyonlar yine meydanlardaydı. Ellerinde Türk bayrakları ile geldiler 19 Mayıs'a sahip çıktılar. 19 Mayıs bir diriliştir, bir başlangıçtır, bir başkaldırının ilk günüdür'' dedi.

Hükümetin görevini yapmadığını söyleyen İnce, ''Bugün Ankara hükümeti görevini yapamamaktadır. Türkiye'nin ve milletin bağımsızlığı tehlikededir. Bunu yine milletin azim ve kararlılığı ile yine millet çözecektir. Bunu millet çözecektir, sandık çözecektir, Cumhuriyet Halk Partisi çözecektir. Bizim kurtarıcı falan beklediğimiz yok. Böyle bir medet de ummuyoruz kimseden. Biz millete güveniyoruz. Millete anlatacağız bunları'' diye konuştu.

Türkiye'yi iyi günlerin beklemediğini söyleyen İnce, ''Rüşvette dünya 18'incisiyiz, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde dosya sayısında birinciyiz. Akaryakıt fiyatlarında dünya birincisiyiz. Tutuklu gazeteci sayısında İran ve Çin'i geçtik, dünya birincisiyiz. İş kazalarında Avrupa birincisi, dünya ikincisiyiz. Cari açıkta dünya ikincisiyiz. İletişim vergilerinde dünya birincisiyiz'' dedi.

''Bize '3 koyun bile güdemez bunlar' diyorlar. Biz artık bıraktık koyun gütmeyi'' diyen İnce, ''Bunlar 3 koyunun sütünü bile doğru düzgün dağıtamazlar' diyoruz. Dağıtamıyorlar, çocukları zehirleniyor. Bizim son 10 yılda gördüğümüz bu ülkede gösterişli iftar sofraları arttı. Pahalı giyimli, kapalı kadınlar arttı. Gösterişli camiler arttı. Gösterişli adalet sarayları arttı, ama içinde adalet yok'' diye konuştu.

 

'CHP bir takım elitlerin partisi değil'

CHP'nin bir takım seçkinlerin, elitlerin bir araya geldiği bir parti olmadığını belirten İnce, şöyle konuştu:

''Ben Atatürk'ü, İsmet İnönü'yü, Cumhuriyet Halk Partisi'ni, çok partili yaşamı, demokrasiyi nasıl sevmem? Benimle Cumhurbaşkanının torununa aynı şansı verdiler. Bu, demokrasi sayesinde, CHP sayesinde oldu. Bugün kayıkçının oğlu Başbakan, tornacının oğlu Cumhurbaşkanı, sürekli olarak İsmet Paşa'ya hakaret ediyorlar. Her gün İsmet Paşa'ya dua edeceklerine her gün İsmet Paşa'ya küfür ediyorlar.''

Cumhuriyet kurulduğunda nüfusun 13 milyon olduğunu kaydeden İnce, şöyle devam etti:

''CHP'nin bu ülkede tek bir çivi çakmadığını söyleyenler yanılıyor. Cumhuriyet kurulduğunda bir milyon çalışan var, gençler savaş meydanlarında ölmüş, nüfusun yüzde 4'ü okuma biliyordu. İş Bankası'nı kuruyorlar, Lozan'ı imzalıyorlar, Hatay'ı ana vatana katıyorlar, Rize Çay Fabrikası'nı kuruyorlar, şeker fabrikasını kuruyorlar, emekli sandığını kuruyorlar, Merkez Bankasını kuruyorlar, Merinos'u, Petrol Ofisi'ni, İskenderun Limanı'nı, uçak fabrikasını kuruyorlar. Bugün bunların sattıklarını geçmişte CHP kuruyor. Bu ülkenin değerini Kuvayi Milliyeciler anlar ancak, bu haramzadeler anlamaz. Bir siyasetçi, toplumun önde geleni, bir lider bugünle değerlendirilmez, 50 yıl 100 yıl sonra değerlendirilir.''

Türkiye'de kurumların baskı altına alındığını belirten İnce, ''Türkiye kuşatıldı, kurumlar fethedildi, diz çöktürüldü. Yargı, medya, iş dünyası diz çöktürüldü. Bugün Atatürk tekrar Samsun'a çıksaydı herhalde şunu derdi: 'Bu memleketin adliyesi, zaptiyesi, harbiyesi, maliyesi, mülkiyesi teslim alınmış'. Bu memlekette hırsızlık, yolsuzluk düzenbazlık AKP ile gelmedi tabi ki, bundan öncede yetimin hakkı yeniyordu. Fark nedir diye sorarsanız, bu memleketi önceden acemi papaz gibi soyuyorlardı, şimdi bu memleketi usta papaz gibi soyuyorlar'' diye konuştu.


Tutuklu Milletvekilleri

Türkiye'de tutuklu 8 milletvekilinin bulunduğunu kaydeden Muharrem İnce, şöyle dedi:

''Tutuklu ve milletvekili sözcüklerinin yan yana gelmesi zaten utanç verici. Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili olabilmesi için 2003 yılında anayasa değişikliğine gittik. Biz de destekledik bunu. Bunu demokrasiye olan inancımızdan dolayı destekledik. Çünkü en yüksek oy alan partinin genel başkanı milletvekili olabilmelidir. Onun için anayasa değiştirdik, şimdi 8 milletvekili için yasa değiştirmeye yanaşmıyorlar. 2003 yılında Recep Tayyip Erdoğan Siirt'ten 56 bin oy almış ve 3 milletvekili çıkarmıştılar. Milletvekili başına düşen oy sayısı 18 bin 500... Biz son seçimde Zonguldak'tan 146 bin oy almışız, iki milletvekili çıkarmışız. Haberal'a düşen oy sayısı 73 bin... İzmir'de Balbay'ın bölgesinde 475 bin oy almışız, 7 milletvekili çıkarmışız. Balbay'a düşen oy sayısı 69 bin... 69 bin oyla Balbay hapiste, 73 bin oyla Mehmet Haberal hapiste, 18 bin 500 oyla Recep Tayyip Erdoğan Başbakan oldu bu memlekette.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler