Bulanık'ta 10 gözaltı daha

Muş'un Bulanık ilçesinde 16 Aralık'ta izinsiz gösteri yaparak, polise mukavemette bulundukları gerekçesiyle 10 kişi daha gözaltına alındı.

Yayınlanma: 21.12.2009 - 10:16
Abone Ol google-news

Bulanık ilçesinde 15 Aralık'ta, DTP'nin kapatılmasını bahane eden bir grubun gösterisinde yaşanan olayların ardından, 16 Aralık'ta izinsiz gösteri yapan kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar kapsamında 10 kişi daha gözaltına alındı.

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, yaptığı açıklamada, söz konusu kişilerin Bulanık İlçe Emniyet Müdürlüğünde sorgularının sürdüğünü belirterek, ''Bulanık'ta izinsiz eyleme katıldıkları belirlenen 10 kişi, güvenlik güçleri tarafından gece yapılan eş zamanlı operasyonla gözaltına alınmıştır. Güvenlik güçlerimizin bu konudaki çalışmaları devam etmektedir. Operasyonlar sürecek'' diye konuştu.

Muş'un Bulanık ilçesinde 15 Aralık'ta, DTP'nin kapatılmasını bahane eden bir grubun gösterisinde Kemal Aycan ile Nejmi Oral, bir esnafın ateş açması sonucu hayatını kaybetmiş, 10 kişi de yaralanmıştı.

Bu arada, olayın ardından izinsiz gösteri yapan gruptan polise mukavemette bulunduğu iddiasıyla 18 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 7'si tutuklanmıştı.


Van'da 17 kişi tutuklandı

Van'ın Erciş ilçesinde 3 Aralık'ta izinsiz gösteri yaparak polise taş ve molotofkokteyli ile saldırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 22 kişiden 17'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Erciş'te 3 Aralık'ta meydana gelen izinsiz gösterilerin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, polise taş ve molotofkokteyli ile saldıran ve iş yerlerine zarar veren göstericilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

Olay günü çekilen kamera kayıtlarını inceleyen Terörle Mücadele ekipleri, önceki gün kent merkezinde 22 göstericiyi gözaltına aldı. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan 17'si çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, 5 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Tunceli'de 3 tutuklama

Tunceli'de polise molotofkokteyli ve taş attığı iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden 3'ü tutuklandı.

Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 7 Aralık'ta kapatılan DTP üyesi grup tarafından yapılan basın açıklaması ve yürüyüş sırasında gruptan bazı kişilerin terör örgütü PKK'nin elebaşı Abdullah Öcalan'ı övücü slogan attığı, iş yerleriyle güvenlik kuvvetlerine molotofkokteyli atıp taşlı saldırıda bulunduğu belirtildi.

Olaya karıştığı gerekçesiyle T.K, T.D, E.G, S.Y. ve G.Y'nin 18 Aralık'ta gözaltına alındığı bildirildi.

Emniyette sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edilen 5 kişiden T.K, T.D. ve E.G'nin tutuklandığı, S.Y. ile G.Y'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler