Burada çalışmak cep yakıyor

BusinessInsider sitesi Wall Street'te çalışmanın ortalama maliyetini çıkardı.

Yayınlanma: 15.12.2013 - 10:36
Abone Ol google-news

Paranın kalbinin attığı Wall Street kazandırdığı kadar çalışanlarına oldukça yüksek maliyetli bir yaşamı da zorunlu kılıyor. BusinessInsider sitesi Wall Street çalışanlarının ortalama yaşam maliyetini ortaya çıkardı. İşte 65 dolarlık kahvaltıdan 3200 dolarlık geziye bir Wall Street çalışanın maliyetli yaşamı...

Wall Street'te çalışanlar için işe yakın oturmak önemli. Gayrimenkul danışmanlığı sites Citi Habitats'ın rakamlarına göre, Wall Street çalışanları Manhattan'da oturmak için ayda ortalama 3300 dolar kira ödüyor.
 
Wall Street çalışanları için gösteriş de olmazsa olmaz. Bu yüzden hem kadın hem de erkek çalışanlar ayakkabılara yüksek paralar ödüyor. Erkeklerde ortalama ayakkabı maliyeti bir çift için 200 dolar olurken kadınlarda bu ikiye katlanıyor. 
 
Ayakkabılar kadar kıyafetler de çok önemli. Wall Street çalışanları bir takım için ayda 1500-2000 dolar harcıyor.
 
Tüm günün yorgunluğu ve stresini aşmak için çalışanlar ayda kahve ve yemeğe en az 600 dolar harcıyor.
 
Wall Street çalışanları aylık kuru temizleme için 80-125 dolar arası harcama yapıyor.
 
Çalışanlar işleri gereği en gözde lokantalara gitmek durumunda. Bu da zaman zaman bir kahvaltı için 65 doları gözden çıkarmak anlamına geliyor.
 
Ortalama bir spor ve eğlence kulübüne üyelik ise 85 bin dolara kadar çıkıyor.
 
Şehirde kalmayı tercih eden Wall Street çalışanları Soho havuzuna neredeyse üye olmak zorunda. Bu da yılda 900 ile 2400 dolar arasında bir üyelik ücreti anlamına geliyor.
 
Wall Street çalışanları evlerini düzene sokmaları için yardımcılarına ayda en az 100 dolar ödüyor.
 
Çalışanlar tatilde kaçmak için en zengin yazlık bölgelerden Hamptons'da ortak evler kiralıyor. 4 kişi ortak kiralamalarda en düşük sezonda maliyet aylık kişi başı 2500 doları buluyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler