Bursa Barosu'ndan “Türkiye adaletini arıyor” girişimi

Bursa Barosu, İzmir Barosu ve Türkiye Barolar Birliği işbirliğiyle hukukun üstünlüğünün yeniden sağlanması için “Türkiye adaletini arıyor” sloganıyla hukukçular biraraya geldi. Bursa Barosu'nun öncülüğünde bu kapsamda 5 Nisan Avukatlar Günü'nde hukukçular Bursa'dan İzmir'e yürüyecek.

Yayınlanma: 10.03.2015 - 13:01
Abone Ol google-news

Bursa Barosu, bu yılın başından itibaren “Türkiye adaletini arıyor” sloganıyla Türkiye'de her kesimden bireyin hukukun bağımsızlığı ve üstünlüğünün yeniden tesisi paydasında buluşabilmesi için çalışma yürütüyor. Hukukçu akademisyenler, hakim, savcı, avukat, yüksek yargıçların içinde bulunduğu girişimin amacı, yargının yeniden inşası ve adalete olan güvenin sağlanması. Hiçbir siyasetçinin bulunmadığı girişim hiçbir siyasal amaç da taşımıyor. Çalışma kapsamında Bursa'daki sendikalar, odalar ve çok sayıda sivil toplum kuruluşuyla görüşülerek destek istendiği gibi, çok sayıda baro da girişime destek verdi. Bursa Barosu yaklaşık 3 aydır yürütülen çalışma kapsamında geçtiğimiz haftasonu sendikalar, odalar ve sivil toplum kuruluşu üyelerine hedeflerin anlatıldığı bir toplantı düzenledi. Toplantıya Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, YARSAV Başkanı Murat Arslan, Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ, Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı Muzaffer Şakar da katıldı.

Yüzde 20'nin altında

Toplantıda ilk olarak konuşan girişimin öncülerinden Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz, yargıya güvenin toplumda yüzde 20'nin oranının altına düştüğünü, hukukun bağımsız olmadığına ilişkin sorunun artık paneller ve sempozyumlarla çözülemeyeceğini vurguladı. Demiröz, asıl hedeflerinin siyasetin yargının üzerinden elini çekmesi olduğunu kaydederek, “Biz, herkesin hukuk önünde eşit olduğu bir Türkiye’yi hedefliyoruz. Herkes için adalet istiyoruz” dedi. Demiröz, 5 Nisan Avukatlar Günü'nde ilk adımı attıklarını ve Bursa'da büyük bir mitingle İzmir'e yürüyüş başlatacaklarını belirterek, “Tarihi bir adım için biraraya geldik. Yürüyüşün sonunda İzmir'de de büyük bir miting düzenleyeceğiz. Bu bir başlangıç olacak” dedi.

Ayakkabılarım hazır

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da, “Yargı üzerinde siyasetin müdahalesi, namuslu, çalışkan ve fedakar hukuk insanlarına en büyük haksızlıktır. Türkiye'nin namuslu hakim, savcı, avukat sayısı namussuzundan çok daha fazladır. Bu bizim en önemli güvencemizdir” dedi. Feyzioğlu, 5 Nisan'da gerçekleştirilecek yürüyüş için ayakkabılarının hazır olduğunu kaydetti.

Yeni Türkiye'nin inşası

YARSAV Başkanı Murat Arslan ise, 'Yeni Türkiye'nin inşasının yargı üzerinden yapıldığına dikkat çekerek, “Ben bu platformu umut bayrağı olarak görüyorum” dedi. Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ da, “Kimse hukuktan kahramanlık beklemesin. Eğer halk istemezse demokrasi de hukuk da gelmez” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler