Bursa'da Mobese çalışmalarında sona gelindi

Bursa Valisi Şahabettin Harput, kentte MOBESE sistemi kurulmasıyla ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, ''MOBESE ile kurulan kamera sistemiyle her türlü asayiş olayının anında tespiti ve ilgili birimlerin yönlendirilmesi, müdahalesi mümkün olacak'' dedi.

Yayınlanma: 24.06.2010 - 15:27
Abone Ol google-news

MOBESE merkez binasında incelemelerde bulunan ve İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya'dan çalışmalarla ilgili bilgi alan Bursa Valisi Şahabettin Harput, gazetecilere yaptığı açıklamada, sistemle ilgili olarak 1,5 yıldır çok ciddi çalışma yaptıklarını söyledi.

Çalışmaların yüzde 99 oranında tamamlandığını, gelecek ay hizmete girmesi planlanan MOBESE sistemi sayesinde Bursa'nın 460 kamerayla izleneceğini belirten Harput, başlangıçta 23 milyon lira olarak belirlenen proje maliyetini 17 milyon liraya indirdiklerini bildirdi.

Harput, ''Projeden sadece emniyet teşkilatımız değil Bursa Büyükşehir Belediyesi de istifade edecek. MOBESE ile kurulan kamera sistemiyle her türlü asayiş olayının anında tespiti ve ilgili birimlerin yönlendirilmesi, müdahalesi mümkün olacak''' diye konuştu.

Sistem sayesinde, kırmızı ışığı ihlal eden araçların belirleneceğini, aranan araçların plakasının tespit edilebileceğini ifade eden Harput, polis merkezleri arasında telefon görüşmelerinin de sistem üzerinden ücretsiz gerçekleştirilebileceğini bildirdi.

Vali Harput, MOBESE binasının çok yönlü hizmet sunabilecek şekilde projelendirildiğini belirterek, şunları kaydetti:
''Türkiye'nin AB'ye uyum sürecinde tek numaralı acil çağrı sistemine geçmesi gerekiyor. Bu konuyla ilgili Antalya'da pilot uygulama başlatıldı. 112 Acil Çağrı bünyesinde yangın, sağlık, polis, jandarma ve diğer tüm birimlerin bir numaradan, bir merkezden kontrol edilip yöneltilip değerlendirilip ve gelen ihbarları anında yerine giderek müdahale etme düşüncesini de buraya ekledik. O uygulama projenin ikinci aşaması. MOBESE merkeziyle çok yönlü bir hizmeti vatandaşlarımız kazanmış olacak.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler