Bursasporlu taraftarların 'Avrupa' hazırlığı

Turkcell Süper Lig şampiyonu Bursaspor'un taraftarları, takımlarının Şampiyonlar Ligi'nde yapacağı maçlar için özel hazırlık yapıyor.

Yayınlanma: 02.06.2010 - 08:19
Abone Ol google-news

Kulüp yönetimi ve teknik heyet, yeni sezon için güçlü bir kadro kurma yolunda çaba sarf ederken, Bursa Atatürk Stadı'nda Şampiyonlar Ligi maçları için inşaat çalışmaları yapılıyor.
Bursaspor'un tribün liderlerinden Selim Kurtulan, taraftarlar olarak kendilerinin de yeni sezona ve Şampiyonlar Ligi'ne özenle hazırlandıklarını söyledi. Kurtulan, geçen sezon Bursasporlu taraftarların tribün şovları ve küfürsüz tezahüratıyla anıldığını dile getirerek, yeni sezonda da Turkcell Süper Lig'de ve Şampiyonlar Ligi'nde aynı görüntüyü sergileyeceklerini belirtti.

Şampiyonlar Ligi maçlarında tribünlerde Türkçe ve İngilizce pankartlar açılacağını ifade eden Kurtulan, ''Geçen sezon takımımızı deplasmanda da yalnız bırakmadık. Bu sezon da aynı olacak. Tüm deplasmanlara gideceğiz. Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda yapacağımız maçlar için uçak organizasyonu düzenleyeceğiz'' dedi. Kurtulan, ''Bursaspor'un şampiyonluğu tüm Türkiye'de kutlandı. Diğer takımların tribün liderleri sizi arayıp kutladı mı?'' yönündeki soruya, ''Evet, tüm taraftarların tribün liderleri aradı. Hatta Fenerbahçe taraftarlarının liderleri de aradı. Gerçi onlar biraz geç aradı, ama olsun. Şampiyonluğumuzu kutlayan herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah bu mutluluğu Ankaragücü, Gaziantepspor, Eskişehirspor ve diğer Anadolu takımları da yaşar'' yanıtını verdi.
 

Taraftar yabancı dil öğreniyor

Yeşil-beyazlı tribün liderlerinden Mehmet Güzelsöz, taraftarlar olarak Şampiyonlar Ligi hazırlıklarına şimdiden başladıklarını, yeni marşlar ve tezahüratlar bestelediklerini belirterek, ''Farkımızı Şampiyonlar Ligi'nde de göstereceğiz. Bunun için görsel şovların yanı sıra Türkçe ve İngilizce yeni marşlar ve tezahüratlarımız da hazırlanıyor'' diye konuştu. Güzelsöz, Şampiyonlar Ligi maçları için deplasmana gitmeyi düşünen bazı taraftarların yabancı dil öğrenme çabası içine girdiğini de bildirdi.

Bursaspor'un adının artık tüm dünyada duyulmaya başladığını anlatan Güzelsöz, şunları söyledi: ''Bursaspor artık sınırlarını aştı. İnşallah Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı olacağız ve Bursaspor'un tanınırlığı artacak. Birçok taraftar Şampiyonlar Ligi ve yurt dışı maçlarını düşünerek yabancı dile merak sardı. Arkadaşlarımız, deplasmanlarda en azından derdini anlatabilecek kadar yabancı dil öğrenmeye çalışıyor."

''Teksas'ın ABD'de bir eyalet değil, Türkiye'nin hatta dünyanın en önemli taraftar grubu olduğunu herkese göstereceğiz'' diyen Güzelsöz, şunları kaydetti: ''Bursaspor Turkcell Süper Lig'de şampiyon olarak adeta bir devrim yapmıştır. Devrim, halkın desteği olmadan yapılamaz. Tüm Türkiye Bursaspor'un devrimini, şampiyonluğunu kutladı. Çünkü Bursaspor'un şampiyonluğuyla ezber bozulmuş, bir tabu yıkılmıştır. Artık tüm Anadolu takımları şampiyonluktan söz edebiliyor. İnşallah bizim bu sezon yaşadığımız bu mutluluğu diğer Anadolu takımları da yaşarlar. Gerçi bizim arzumuz en az 3 yıl art arda şampiyonluk yaşamak.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler