"Bushlar Almanya'da mı zehirlendi?"

Eski ABD Başkanı George W. Bush'un eşi Laura Bush, anılarını yazdığı "Spoken from the heart" adlı kitabında, Almanya'nın Heiligendamm kentinde 2007 yılında düzenlenen G-8 zirvesi sırasında zehirlenmiş olabileceklerini yazdı.

Yayınlanma: 29.04.2010 - 10:54
Abone Ol google-news

Alman Bild gazetesi, "Bushlar Almanya'da zehirlendi mi" başlığıyla kitaptan bazı alıntılara yer veren Amerikan "New York Times" gazetesine dayanarak verdiği haberde, Laura Bush'un, Heligendamm kentindeki ziyaretleri sırasında Amerikan heyetinde yer alan çoğu kişinin aniden hastalandığını yazdığını belirtti.

Eşi George W. Bush'un, hastalığı nedeniyle zaman zaman devlet ve hükümet başkanlarının toplantılarına katılamadığını ifade eden Laura Bush, doktorların hastalığa bir virüsün neden olduğunu tespit ettiğini, Amerikan gizli servisinin, zehirlenip zehirlenmedikleri konusunda bir araştırma yaptığını ve toplantı alanında olası zehirli madde aradığını kaydetti.

Amerikan heyetinde yaklaşık 12 kişinin hastalandığını ve eşinin de bir sabah heyet üyeleri ile görüşürken rahatsızlandığını belirten Laura Bush, eşinin bir ara, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile selamlaşmak için ayağa kalkacak gücü bile kendinde bulamadığını ifade etti.

Laura Bush'un kitabında, "Diğer heyetlerin üyelerinin de hastalanıp hastalanmadığını ya da sadece bizim mi sır dolu bir şekilde hastalandığımızı hiçbir zaman öğrenemedik" şeklinde ifadeye yer verdiği kaydedildi.

Laura Bush'un kitabının Mayıs ayında, George W. Bush'un anılarını anlattığı kitabın da Kasım ayında piyasaya sürüleceği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler