Büyük acının fotoğrafı... 13 insandan geriye 60 kilo cenaze kaldı

Diyarbakır'ın Dürümlü Mezrası'nda PKK'lilerin patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği saldırıda kayıp olduğu belirtilen ve DNA testleriyle patlamada öldükleri belirlenen 13 kişi bugün köyde toplu cenaze töreni düzenlendi. Jandarma kayıtlarına göre 13 kişiden geriye kalan doku parçalarının toplam ağırlığı 60 kilogram.

Yayınlanma: 17.05.2016 - 16:03
Abone Ol google-news

Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker, cenazede gözyaşları dökerken, köylüler yanyana kazılan mezarlarda gözyaşları arasında toprağa verildi. Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde 12 Mayıs gecesi PKK'lilerin 15 ton bomba yüklü kamyonu infilak ettirdiği saldırıda 4 kişi ölmüş, 12 kişi de kayıp olduğu belirtilmişti. Kayıp kişiler ve kimliği belirlenmeyen ölen 1 kişi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda DNA incelemelerinde bu kişilerinde patlamada öldükleri belirlendi. Jandarma kayıtlarına göre 13 kişiden geriye kalan doku parçalarının toplam ağırlığı 60 kilogram. Ölen 13 köylünün cesetleri bugün Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak ambulanslarla Tanışık Köyü'ne götürüldü.

Fotoğraf: Mahmut Bozarslan 

 

Köyde ambulanslardan omuzlara alınan cenazeler yakınlarının gözyaşları arasında taziye evinin önünde dizildi. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı Tanışık Köyü'nde 13 kişi için düzenlenen cenaze törenine İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker, AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu, Vali Hüseyin Aksoy ile köylüler katıldı.

13 kişinin tabutları dualar eşliğinde tekrar omuzlara alınarak ambulanslara konuldu buradan ise köy mezarlığına götürülerek iş makineleri ile yanyana kazılan mezarlara defnedildi. Patlamada ölen 3 köylü daha önce toprağa verilmişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler