"Büyük Birader, Türkiye'yi yine ziyaret ediyor"

Washington Times'da yayınlanan bir makale, Ahmet Şık'ın 3 Temmuz'da çıkan "Pusu- Devletin Yeni Sahipleri" kitabına dikkat çekti.

Yayınlanma: 05.07.2012 - 06:50
Abone Ol google-news

George Orwell'ın, her şeyin tümüyle devletin denetiminde olduğu ve muhalefetsiz bir toplum tehlikesine karşı uyardığı "1984" kitabındaki "Büyük birader" olayının Türkiye'de yaşandığı eleştirisi yapılıyor.

ABD gazetesi Washington Times'da yayınlanan Luke Montgomery imzalı, "Büyük Birader, Türkiye'yi yine ziyaret ediyor" başlıklı makalede, "Eğer bir insan hakkı aktivistseniz zaman her zaman 1984'tür. 4 Temmuz 1984'ü hatırlamak için güzel bir gündür" diyerek gazeteci Ahmet Şık'ın 3 Temmuz'da çıkan "Pusu- Devletin Yeni Sahipleri" kitabına dikkat çekti.

Luke Montgomery, "Pusu-Devletin Yeni Sahipleri kitabı, 3 Temmuz'da yayınlandı ve bu kutlamak için çok boş zamanı olan ve adalet duygusu zayıflamış bir savcı, Silivri'ye yeni bir iddianame sunarak Şık'ı 'tehdit ve kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret etmek' gerekçesiyle suçladı" dedi.

Montgomery, "Orwell'ın kabus gibi hükümetlerin kontrol vizyonunun yılda yüzlerce defa gerçeğe dönüşüyor. 3 Temmuz'da ise Türkiye'de ortaya çıktı" görüşünü dile getirerek, "Devlet yetkililerine hakaret edilebilir mi? Bu bir suç mudur?" diye sordu.

"Bu bana bir ya da iki Obama şakasını hatırlattı" diyen Montgomery, "Mahkum olmuş bir suçluyla öğlen yemeğine Obama ne der? Bir bağış yemeğidir. Obama'nın kabinesiyle bir hapishane arasındaki fark nedir? Biri vergi kaçıranlar, şantaj yapanlar ve toplumu tehdit edenlerle dolu diğeri tutuklular için inşa edilmiş bir yapıdır" ifadelerini kullandı.


"Bir yıl hapis Şık'ı boyun eğmeye zorlayamadı"

ABD'de politikacılara hakaret edenlere dava açılmadığını hatırlatan Montgomery, "Belli ki bir yıl hapis Şık'ı boyun eğmeye zorlayamadı" derken Fazıl Say'ın da İslam'a hakaret ettiği için soruşturmayla karşı karşıya kaldığının altını çizdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler