'Çabaları destekliyoruz'
ABD yönetimi, Yunanistan'da istikrarın sağlanması için gösterilen çabaları desteklediğini bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs, ''Yunanistan Avro Bölgesi ve IMF desteğiyle önemli ekonomik reformları yürürlüğe koydu. Bu plan gelecek birkaç yılda sonuç vermek için tasarlandı'' dedi.
Hazine Bakanı Timothy Geithner ve Beyaz Saray ekonomi danışmanı Larry Summers'ın, Yunanistan ve finansal piyasalar konusunda Başkan Barack Obama'yı bilgilendirdiğini ifade eden Gibbs, ''Yunanistan'da istikrarı sağlayacak ve küresel finansal sisteme güveni oluşturacak bu çabayı destekliyoruz. Hazine Bakanı Geithner ve bakanlık yetkilileri, Avrupalı meslektaşlarıyla iletişimi sürdürüyor'' diye konuştu.
Obama ve Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun haftasonu telefonla görüştüğünü belirten Gibbs, Obama'nın, Yunan hükümetinin reform programından ve IMF ile Avro Bölgesi'nin Yunanistan ile ilgili kurtarma paketi anlaşmasından memnun olduğunu ifade etti.

En Çok Okunan Haberler
-
Vatan hainini andılar
-
Hakan Şükür yasası geliyor
-
O sözler üzerine komisyonu terk ettiler
-
Askeri alandaki projeye onay çıktı
-
Çorlu'daki 'baba' vahşetinde yeni ayrıntılar
-
AKP'li isim ‘erken seçim’ için tarih verdi
-
'Babamın günahını çekmek zorunda değilim'
-
'Bana 'aday ol, sonra AKP'ye katıl' dedi'
-
Trump'ın gümrük vergileri Türkiye'yi nasıl etkileyecek?
-
Bayram ikramiyesi için tarih belli oldu