'Çakal Carlos'un temyiz duruşması başladı

"Çakal Carlos" lakaplı İlich Ramirez Sanchez'ın, 1982-1983 yıllarında Fransa'da 11 kişinin ölümüne, 140'dan fazla kişinin yaralanmasına yol açan 4 saldırıyı azmettirmek suçundan aldığı 18 yıllık cezaya yapılan itirazla ilgili temyiz mahkemesinde görülecek duruşma olaylı başladı.

Yayınlanma: 13.05.2013 - 09:01
Abone Ol google-news

Venezuela doğumlu "Çakal Carlos" lakaplı İlich Ramirez Sanchez, vatandaşı olduğu Venezuela devletinin kendisine yeteri kadar destek vermemesini protesto amacıyla duruşmaya avukatsız çıktı.

Avukatlarının masraflarının Venezuela devleti tarafından ödenmesini isteyen Carlos, mahkemenin genelde fakirler ve mali durumu iyi olmayanlar için barodan atadığı bir avukatı tanıyacağını ifade etti.

Bu tavrının mahkemeye karşı algılanmaması gerektiğini belirten Carlos, amacının duruşmayı sabote etmek değil, sadece Venezuela devletini protesto etmek olduğunu söyledi.

Carlos, dün Venezuela devletinin kendisini Fransa'dan iadesini istemesi talebinde bulunmuştu. Paris mahkemesindeki duruşmalar, 26 Haziran'da sona erecek. Carlos, bu suçlamalarla ilgili daha önce görülen davada suçsuz olduğunu iddia etmişti. Sudan'da 1994'te yakalanan Çakal Carlos, 1975'te Paris'te 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili yargılandığı başka bir davada ise ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler