Cameron: Çıkarımıza aykırı olursa hayır deriz

İngiltere, Avro krizinin çözümü için yapılacak anlaşma değişikliğine ülke çıkarlarına uymadığı takdirde onay vermeyecek.

Yayınlanma: 07.12.2011 - 13:08
Abone Ol google-news

İngiltere Başbakanı David Cameron, ''Avro krizinin çözümü için yapılacak anlaşma değişikliğine ülkesinin çıkarlarına uymazsa onay vermeyeceklerini'' bildirdi.

Cameron Times gazetesinde yer alan makalesinde, İngiltere'nin önceliğinin Avro krizinin çözülmesinin yanı sıra, AB pazarı ve İngiltere'nin finans servis sektörünün korunması olduğunu kaydetti.

Avro krizinin çözülmesi için yapılan tartışmalarda görevinin ''İngiltere'nin çıkarlarını korumak'' olduğunu belirten Cameron, ''İngiltere AB üyesi. AB'nin kurumları İngiltere de dahil, tüm üye ülkelere ait. Tek bir pazarda olmaktan fayda sağlıyoruz, bu pazarı korumalı ve genişletmeliyiz'' ifadelerine yer verdi.

İngiltere Başbakanlığı yeni anlaşmanın, İngiltere'den AB'ye yetki devrini gerektirmediği için ülkede referanduma sunulmasına gerek olmadığını kaydediyor.

Ancak özellikle bazı Muhafazakar Partili milletvekilleri, İngiltere'nin AB'deki pozisyonunu değiştireceği gerekçesiyle referanduma gidilmesi gerektiğini savunuyor.

İngiltere, Avro bölgesindeki olası bir yeni düzenlemenin AB'deki etkinliğini azaltabileceği gerekçesiyle endişe duyuyor.

İngiltere'deki koalisyon hükümeti, geçen yıl göreve geldikten kısa süre sonra AB'de herhangi bir anlaşmanın onayı gibi yetki devriyle ilgili konulardan önce ülkede referanduma gidilmesi kararı almıştı.

Avro bölgesinde bulunmayan İngiltere, yakın ticari ilişkileri nedeniyle Avrupa'daki borç krizinden olumsuz etkileniyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler