'Çamur at izi kalsın tutmadı'

CHP'nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP'nin hiçbir belediyesinin kredi kullanmadığını buna karşın AKP'li 5 belediyenin toplam 750 milyon Avro kredi kullandırılan projeler içinde yer aldığını bildirdi.

Yayınlanma: 07.10.2011 - 08:39
Abone Ol google-news

CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyelere yönelik “Alman vakıfları aracılığıyla PKK’ye para aktarma” suçlamasını “Belediyeleriniz Alman vakıflarından kredi almak için görüşmeler yapıyor” seviyesine indirdiğini belirterek “Başbakan ‘çamur at izi kalsın’ politikası izlemiş, ancak bu politika tutmayınca çark etmek zorunda kalmıştır” açıklamasında bulundu.

Günaydın, yaptığı yazılı açıklamada, CHP’li belediyelerin kredi taleplerinin Hazine tarafından onaylanmadığını, buna karşın AKP’li 5 belediyenin toplam 750 milyon Avro kredi kullandırılan projeler içinde yer aldığını bildirdi.

CHP Kocaeli Milletvekilleri Hurşit Güneş, Haydar Akar ve Mehmet Hilal Kaplan da dün Meclis’te “Kocaeli’nde yolsuzluk batağına bulaşmış AKP’li belediyeler” konusunda basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan’ın Alman vakıfları ve CHP’li belediyelerle ilgili savlarına dikkat çeken Güneş, “Bu iddialar doğru olmadığı gibi ayıp ve iftira. İftira hem suçtur hem de dinimize göre de yasaklanmaktadır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon