Can Dündar'a silahlı saldırıda soruşturma derinleşiyor

Can Dündar’a silahlı saldırıyı gerçekleştirilmesi olayının son gözaltına alınan şüphelisi Sabri B.’nin ilk sorgusunda suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Polis, ikinci dalga operasyonda yeraltı dünyasının tanınmış isimlerinden Ergin C'yi gözaltına aldı. Yarın adliyeye çıkarılacak şüphelilerin hepsinin olayla ilgili suçlamaları kabul etmedikleri belirtildi.

Yayınlanma: 12.05.2016 - 12:04
Abone Ol google-news

Can Dündar 6 Mayıs günü MİT TIR’ları davasının karar arasında Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde Murat Şahin tarafından silahlı saldırıya uğramıştı. Olayda NTV muhabiri Yağız Şenkal da bacağından yaralanmıştı. Soruşturma kapsamında toplamda 8 kişi gözaltına alınmış, aralarında tetikçi Murat Şahin’in de olduğu 5 kişi önceki gün emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilmişlerdi. Şüphelilerden Mehmet Kanoğlu, Adnan Subaşı ve Melik Subaşı savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, Farhad Hodjageldiyev adli kontrol hükümlerinin uygulanması, saldırgan Murat Şahin ise “adam öldürmeye teşebbüs”, “Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” ve “olası kastla yaralama” suçlarından tutuklanması istemiyle İstanbul Nöbetçi 1. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilmişti. Şahin, savcılığın talebinin aksine “silahla tehdit” ve “Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” suçlarından tutuklandı. İstanbul 1. Sulh Ceza Hâkimliği yargıcı Bekir Altun kararıyla Şahin’in öldürmeye teşebbüs etmediğini, silahla tehdit olarak yorumladığını ortaya çıkardı. Kararla birlikte Şahin hakkında Şenkal’ı yaraladığı için “olası kastla yaralama” suçundan tutuklama tedbiri uygulanmamış oldu.

İLK DALGA OPERASYONUNDA 4 KİŞİ YAKALANMIŞTI

Çağlayan Adalet sarayı önünde meydana gelen olayın ardından önce Murat Şahin yakalanmış, ardından onunla bağlantısı olan Türkmenistan uyruklu Farhad H. (28), Mehmet K. (23), Melik S. (28) ve Adnan S. (32), gözaltına alınmışlardı. Bu şahıslar polisteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilirken Murat Şahin tutuklanmış, diğer şüpheliler ise serbest bırakılmıştı.

İKİNCİ DALGADA DA 4 KİŞİ YAKALANDI

Şüphelilerin adliyeye çıktığı gün yapılan ikinci dalga operasyonda ise 3 kişi daha yakalanarak sorguya alınmıştı. Cinayet Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada polis, bu sabah ise Murat Şahin’in ifadesinde kendisine silah veren kişi olarak söylediği Sabri B.’yi de gözaltına aldı. Daha önceden kasten yaralama, uyuşturucu bulundurmak ve tehdit suçlarından polise geliş kaydı bulunduğu öğrenilen şüpheli Sabri B.’nin ilk ifadesinde suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Sabri B. ile birlikte soruşturma kapsamında aranan kişi kalmadığı belirtildi. Polis, saldırı soruşturması kapsamında gözaltında bulunan Ergin C.’nin daha önceden yağma ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından polise geliş kaydı bulunduğu öğrenildi. Ergin C. ve diğer gözaltına alınanların suçlamaları kabul etmedikleri belirtildi.
İkinci dalga operasyonunda gözaltına alınan 4 şüpheli adliyeye sevk edilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler