Cumhuriyet, Fenerbahçe başkanlık seçimini takip etti

Fenerbahçe'de üyeler, başkan Ali Koç'un tek aday olduğu seçimli olağan genel kurulda sandık başına gitti. Koç, 6459 oyla taraftardan güvenoyu aldı.

Yayınlanma: 26.06.2021 - 10:34
Cumhuriyet, Fenerbahçe başkanlık seçimini takip etti
Abone Ol google-news

Fenerbahçe'de Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın ikinci günü, sona erdi. Başkanlık seçiminde kullanılan 6682 oyun 6459'unu alan mevcut başkan Ali Koç, ikinci kez başkanlığa seçildi.

Dün yapılan konuşmalar ve yönetim yetkileri ile ilgili oylamaların ardından üyeler, bugün sandık başına gitti.

Sarı-lacivertli kulüpte başkan Ali Koç, tek aday konumunda olduğu seçimde kullanılan 6682 oyun 6459'unu aldı ve üç sene için daha başkanlık makamına oturdu. Bir diğer aday olan Eyüp Yeşilyurt ise, adaylığı için imza veren üyelerin bir kısmının aidatlarını ödememiş olduklarının ortaya çıkması nedeniyle adaylıktan çekilmek durumunda kalmıştı.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oy verme işlemi, saatler 10.00'u gösterdiğinde Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ün anonsu ile başladı. 29 bin oy hakkına sahip üyenin bulunduğu kulüpte kongrenin ilk gününde, 2631 üyenin bulunduğu açıklanmıştı. Sarı-lacivertli üyeler, sıcak havaya rağmen kongreye beklenenin üzerinde katılım gösterdi. Toplamda 6682 oy kullanıldı.

Stadyuma gelen üyeler, oy kullanma işlemi sonrasında 3 Temmuz sürecine dair görsellerin bulunduğu "Fener Yolu" alanına geçti. Tünel şeklinde dizayn edilen bu alanda süreç boyunca atılan gazete manşetleri, hapis cezası alan FETÖ mensuplarının isimleri ve 2010-11 sezonunun şampiyonluk kupası yer aldı.

Saatler 17.00'yi gösterdiğinde oy kullanma işleminin sona erdiği duyuruldu ve sandıklar açıldı. Sayım sonucunda Ali Koç, ikinci kez başkanlığa seçildi.

ALİ KOÇ VE CANER ERKİN, KONGRE ALANINDA

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, oy kullanma işlemi sırasında alana geldi ve kendisine yoğun ilgi gösteren taraftarlarla konuştu. 

Oy kullanmaya gelenler arasında Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin, TFF Başkanvekili Servet Yardımcı ve Kasımpaşa Sportif Direktörü Muhammed Emir Saraç da vardı. Caner Erkin, 13 numaralı sandıkta oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulundu.

32 yaşındaki futbolcu, "İnşallah hayırlısı olur. İnşallah başkanımız uzun süreler daha burada olur. 'Haklıydık, kazandık' yazısını okudum. Ben de buradaydım, ufak bir ayrılık oldu. Ancak uzun yıllar vücudum el verdiği sürece Fenerbahçe'ye hizmet edeceğim. Her şey ortadaydı, sahada hakkımızla şampiyonluk aldık. Alnımızın teriyle kazandık, ben o akıttığım teri biliyorum. Rakiplerin bize nasıl hırs yaptıklarını da hatırlıyorum. Biz daha iyi oynadık ve kazandık." ifadelerini kullandı.

Erkin, "Ben Galatasaray'da oynarken bile Fenerbahçeli olduğumu söyledim. Sünnet olurken bir videom vardı. Onu da yakında paylaşacağım. Küçüklükten beri Fenerbahçe taraftarıyım. Ölene kadar Fenerbahçeli kalacağım." diyerek sözlerini noktaladı.

TARAFTAR: "HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ"

Alandaki taraftarlar, "Fenerbahçe söyleyecek son sözü, haklıyız kazanacağız" ve "Her zaman, her yerde en büyük Fener" tezahüratları yaptılar. 15.30 itibarıyla verilen toplam oy sayısının altı bini aştığı ifade edildi.

KOÇ: "İNŞALLAH GÜZEL BİR DÖNEM OLUR"

Başkan Ali Koç, eşi Nevbahar Demirağ ve kendisine yoğun ilgi gösteren taraftarlarla birlikte alana yeniden girdi ve 21 numaralı sandıkta, 15.45'te oyunu kullandı. İmza toplama sürecinde yaşadığı sorunlar sonucu adaylıktan çekilen Eyüp Yeşilyurt ile beraber oy kullanan Koç, gazetecilere şunları söyledi:

"Eyüp Bey, birlik ve beraberlik konusunda, küçüklüğünden beri bu armanın peşinde koşan biri olarak bu yolculuğa çıktı. Ama yaşadıklarından sonra birlik ve beraberliğin, barışın her şeyden önemli olduğunu düşünerek böyle bir karar aldı. Ona teşekkür ederim. Az süre önce tanıştık ama galiba uzun vadeli bir dostluğun tohumlarını atmış olduk. Eyüp Bey, Fenerbahçe ile var olanlardan değil, Fenerbahçe için var olanlardan. Bu benim için çok önemli bir ayrım. Son yaşadıklarımıza bakınca daha fazla dillendirmem gerekecek. 

Konuşmamda herhangi bir sürpriz yok. Dünkü konuşma sürprizdi, hesapta yoktu, mecbur kaldı. Tüm Fenerbahçe camiası için hayırlı olsun. İnşallah güzel bir dönem olur."

Eyüp Yeşilyurt ise Ali Koç'un Fenerbahçe'yi şampiyon yapmasını dileyerek, kendisine başarılar diledi.

Ali Koç, sonrasında oy kullanan üyelerden birinin çocuğu olan 12 yaşındaki Orkun'u yanına aldı. Çocuk taraftar, şunları söyledi:

"Sıkı bir Fenerbahçeliyim. Geçen yıl kombinemiz vardı. İnşallah bu yıl takımımızın yanında olabiliriz. Ben açıkçası şampiyonluk istemiyorum. Öncelikle oyuncularımızın terinin son damlasına kadar mücadele edip kazanmasını istiyorum."

BİR ÜYEDEN ALİ KOÇ'A TEPKİ

Ahmet Yalçın isimli bir kongre üyesi, oy kullanma alanında Ali Koç için basılmış olan oy pusulasına çarpı attı ve "Efsane başkan Aziz Yıldırım" yazdı. Pusulanın fotoğrafını sosyal medyada paylaşan üyeye diğer taraftarlar tepki gösterdi.

Fenerbahçe ile olan yakınlığı bilinen Acun Ilıcalı da oy vermeye gelenler arasındaydı. Ilıcalı oy verdikten sonra, "Taraftarın burayı çok özlediğini biliyorum. Umarım özlenen günlere kavuşulur. Buradayken de insan bir garip hissediyor. Taraftara şu mesajı vermek isterim. Fenerbahçe sevgisini mutluluğa çevirmemiz lazım" açıklamalarını yaptı.

KONGREDE TARİHE GEÇEN KATILIM

Oy kullanma işlemi, saatler 17.00'yi gösterdiğinde sona erdi ve sayım işlemine geçildi. Üyeler, sandık alanından çıkarıldı. Yapılan sayımda, 6682 kişinin oy verdiği belirlendi. Bu rakam, Fenerbahçe tarihinde en çok oyun kullanıldığı tek adaylı seçim olarak tarihe geçti.

Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, sahneye çıktı ve Ali Koç'un kullanılan 6682 oyun 6459'unu alarak ikinci kez başkanlığa seçildiğini duyurdu.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler