Cannes’ın ‘Poster kızı’ Türkiye standındaydı

Cannes Film Festivali’nin afişindeki fotoğrafıyla 70. yıla damgasına vuran efsane oyuncu Claudia Cardinale, önceki gün son yıllarda sinema endüstrisinin buluşma noktası olan Türkiye standında kendisi için düzenlenen özel davete katıldı.

Yayınlanma: 22.05.2017 - 21:37
Abone Ol google-news

Luchino Visconti’nin “Leopar” ve Federico Fellini’nin “8 1/2” misali sinema tarihinin başyapıtlarının starı Cardinale, alkışlarla karşılandığı davette son derece keyifliydi, önce ‘Evimde gibiyim” dedi, sonra ardı arkası kesilmeyen ‘selfie’ tekliflerini ve festival posterini imzalatmak için sıraya girenleri kırmadı, sohbetlere neşeyle katıldı. 2010 tarihli “Sinyora Erica ile İtalyan Olmak” filmindeki performansıyla Altın Portakal kazanan 79 yaşındaki oyuncu ile yönetmen Ali İlhan yıllar önce kurdukları dostluk bağını koparmamışlar ve bu yılın afişi de Cannes buluşmasına vesile olmuş. Uluslararası basın ve sinema endüstrisinden oluşan davetli kalabalığı artınca komşu Arjantin standı terasını açarak ortamı rahatlattı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz, 60 ve 70’li yılların efsane oyuncusuna bir teşekkür plaketi sundu, Marsilya Başkonsolusumuz Feriba Hokkacı Esirgen ise kaftan biblo hediye etti. 80’lerde Werner Herzog’un “Fitzcarraldo”suyla taçlanan kariyeri malum Cannes’la yükseldi. İlk kez 1961 yılında “Girl With a Suitcase ve “The Lovemakers” adlı iki filmle birden festivale gelen oyuncu, 63’te de “The Leopard” ve “8 1/2” filmleriyle kırmızı halıda yürüdü. 1959 yılında, henüz 21 yaşında Roma’daki bir çatıda çekilen fotoğrafındaki fügürünün Cannes afişi için fotoshopla inceltildiği eleştirilerini ‘Sıkı bir feminist olarak bunları boş ve nafile tartışmalar olarak niteliyorum. Afişte yapılan düşsel bir etki yaratmak için tonlamadır’ yanıtıyla susturan Cardinale, botoks misali estetik müdahalelere karşı oluşuyla tanınıyor.

Yine Cannes’a karıştık

Festivalde ülke sinemalarının standlarla tanıtıldığı Uluslararası Köy’deki yerimiz bu yıl da Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle Ankara Sinema Derneği’ne emanet. Gezici Festivali de yapan Ahmet Boyacıoğlu ve Başak Emre’nin organizasyonuyla kısasından uzuna kitapçıklarımız ve DVD’lerimiz hazır, sinemamız layıkıyla tanıtılıyor. Günün her saatinde uluslararası ziyaretçinin eksik olmadığı standımızda iki sohbet arası Türk kahvesi ve lokum ikramı da var. İstanbul Film Festivali yönetmeni Kerem Ayan ve yardımcısı Bulgu Öztürk, Köprüde Buluşmalar yönetcisi Gülin Üstün, Başka Sinema’nın direktörü Azize Tan’ın yanı sıra yağımcı ve dağıtımcılarımız yeni filmler ve fırsatlar peşinde buradalar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler